Несъмнено има безброй диети, стари, нови, импровизирани и т.н. Някои дами ги спазват, някои само си мислят, че го правят, заради което и при един има резултат, при други - не. Въпросът е, че има богат избор от лишенията, из между които все ще намерите едно подходящо меню и за вас. Има, обаче, диети, които са си направо абсурдни. Защо? Ще разберете сега...

Ще кажем няколко думи за т.нар. бананова диета, която се практикува в Япония. Историята й започва през 2008 г., когато притеснена съпруга решила да помогне на мъжа си да свали излишните килограми. Опитът й бил напълно успешен, защото съпругът й свалил 16 кг. Каква е диетата? – Банан и вода сутрин, а за обяд и вечеря ядете, каквото поискате. Този метод набра голяма популярност сред японците и стигна до там, че количеството банани в страната намаля значително.



Какво правят французойките... разбира се, че „въздушна диета”. Тя представлява нормална подготовка за хранене – готвиш, слагаш масата, бодеш хапка с вилицата, доближаваш я до устата си и... НЕ я изяждаш. Ефикасен начин да спестиш средства и да отслабнеш. И без това не ядете, така че може да си приготвите една супа от сол и вода - вкусотия!

Старинна диета доближава хората до древността в Швеция. Специалистите измислили ново меню – такова, което включва нещата, които ядяли пещерняците, като диви растения, корени, животни. Разликата е, че в „модерната” диета са позволени риба, бобови растения, зърнени храни, сол и преработените захарни продукти.

Обичате ли сандвичи? Испанските определено ги предпочитат и редовно ги включват в менюто си. Нещата стигат до там, че хората измислили диета със сандвичи, от която можеш да свалиш 5-6кг. Тя включва замяната със сандвич на едно ядене през деня. Задължително условие е той да се състои от две филии многозърнест хляб, между които може да сложите каквито продукти желаете. Като казваме всичко, нямаме предвид кюфтета и кебапчета...



Другото предложение за диета идва от французите. Те залагат на т.нар. вилична диета или консумирането на продукти, които се ядат с вилица. Хубавото е, че те се ядат само на вечеря, през другото време всичко е позволено.

Една холивудска популярна диета е бебешката. Тоест, за да свалите излишното, трябва да се храните като бебе – с пюрета от банани и моркови. На пръв поглед изглежда нелепо, но всъщност е доста логична. Поемате само витамини, плодове и зеленчуци.



Завършваме с кенгурската диета. От името и може да сте разбрали, че тя изключва консумацията на месо, освен кенгурску. Това место е богато на протеини и бедно на мазнини – точната комбинация за отслабване. Тази диета, може да не ви хареса по две причини – защото няма как да се доберете до кенгуру или защото сте защитник на животните и сърце не ви дава да ги пожертвате, заради свалянето на няколко килограма. Каквото и да изберете – кенгурутата ще ви бъдат благодарни.