Разгледайте таблицата, която се състои от две части. На вашата рождена дата отговаря определено лично число. След като разберете кое е то, можете да прочетете какво е характерно за него и какво е типично за рождената ви дата.

Лично число 1

Вие сте импулсивна личност, но умеете да се фокусирате върху набелязаните цели. Вие сте индивидуалистка, на която не ѝ липсва малко здравословен егоизъм. Защо здравословен ли? Защото благодарение на него успявате да реализирате плановете си и той ви дава стимул да вървите напред. Ако вече сте се съсредоточили върху една цел – нищо не може да ви спре. Най-голямото предизвикателство в такива случаи са различни ограничения, налагани ви от околните. Вие обичате да действате бързо и категорично.

Рождена дата 1: Вие сте независима, с богато въображение, креативна, лидер по природа.
Рождена дата 10: Вие сте артистична, склонна към идеализъм, можете да издържите на ограничения.
Рождена дата 19: Вие сте ведра личност със силен характер, склонна сте към крайности.
Рождена дата 28: Вие сте нежна, мечтателка, независима и със силна воля.

Лично число 2

Вие сте спокойна, с хармоничен характер. Способна сте да се приспособите към всяка ситуация и сте готови на компромиси, за да се постигне мир. Не сте импулсивни, не обичате да се хвърляте в неизвестното. В резултат на тези ваши качества, околните ви имат голямо доверие и ви уважават. В живота не се чувствате добре в ролята на лидер.

Рождена дата 2: Вие сте чувствителна, обичате да помагате на другите.
Рождена дата 11: Вие знаете как да вдъхновявате хората около вас, умеете да им влияете положително и да създавате хармония в отношенията.
Рождена дата 20: Вие сте дискретна, дипломатична, талантлива и можете да намерите добър компромис във всякакви ситуации.
Рождена дата 29: Вие сте категорична, понякога може да изглеждате хладна, но всъщност сте искрен и жертвоготовен човек.

Лично число 3

Във вас се борят типично мъжки и типично женски черти. Обичате физическата активност, но в емоционален план сте тихи, свенливи, лесно се поддавате на стреса. Опитвате се да живеете ден за ден, а не да се затормозявате с мисли за минали събития или предстоящи проблеми. В крайна сметка всичко ще се реши рано или късно. В личния и професионалния ви живот е много важно да имате достатъчно свобода да бъдете себе си, ограниченията не са за вас.

Рождена дата 3: Вие сте креативна, приятелски настроена, склонна към самоанализа.
Рождена дата 12: Вие сте практична, дисциплинирана, мислите и действате под влияние на логиката, а не на емоциите.
Рождена дата 21: Вие имате много широк кръг от интереси, способна сте да се сприятелите с най-различни хора.
Рождена дата 30: Вие имате естествен актьорски талант, голямо въображение и безпогрешна интуиция.

Лично число 4

Вие сте трудолюбиви, балансирани и интелигентни. В живота за вас е изключително важно да постигнете големите си цели. Отличавате се с обективност и сдържаност. Вие действате рационално и обичате да следвате добре утвърдени методи.

Рождена дата 4: Вие сте предпазлива, честна, обичате да се фокусирате върху детайлите, педантична сте.
Рождена дата 13: Вие работите упорито, за вас семейството е много важно. 
Рождена дата 22: Вие имате добра интуиция, може да сте по-емоционални от другите представители на това лично число.
Рождена дата 31: Вие сте инициативна, решителна, справяте се отлично в професионален план.

Лично число 5

Вие не сте от хората, които могат да стоят на едно място. Постоянно искате да се развивате, да придобивате нов опит, да се впускате в нови начинания. Не можете да си представите живота без приключения, предизвикателства и рискове. Вероятно най-доброто ви качество е да виждате нещата от светлата им страна. Не се тревожите, че можете да сгрешите, защото приемате проблемите и грешките като допълнителен опит, който да ви е полезен в бъдеще.

Рождена дата 5: Вие имате развита интуиция, любопитна и интелигентна сте, но понякога ви липсва последователност.
Рождена дата 14: Вие сте състрадателна, емоционална, дружелюбна, лоялна, но често сте твърде снизходителна и прощавате лесно
Рождена дата 23: Вие сте силна личност, която е способна да намери разрешение на всеки проблем.

Лично число 6

Вие сте благонадеждна, честна и обективна, с което лесно печелите симпатиите на околните. Притежавате естествена харизма, затова с лекота намирате общ език с другите, но можете да бъдете и твърда, ако околните ви пречат да постигнете целите си. Най-голямото предизвикателство в живота ви са интригите, които понякога ви заобикалят.

Рождена дата 6: Вие сте решителна, държите много на семейството и на обществения ви имидж
Рождена дата 15: Вие сте креативна, но в същото време сте практична, умеете да се нагаждате към различни ситуации и хора.
Рождена дата 24: Вие сте семеен тип човек, умеете да взимате отговорни решения, състрадателни сте.

Лично число 7

Личното ви число показва, че сте изключително креативна личност. В очите на по-консервативните околни понякога можете да изглеждате като особнячка, но това е, защото притежавате ярка индивидуалност и обичате да се себеизразявате. Имате добре развита интуиция, способни сте да анализирате ситуацията и благодарение на живото ви въображение, да вземете най-правилното решение. Обикновено хората с това лично число са чувствителни и уязвими, но често изглеждат затворени и хладни. Във вас се крие богата душевност, склонни сте към мечтателност и дори на моменти се изолирате от външния свят, за да се отдадете на личните си мисли.

Рождена дата 7: Вие сте индивидуалистка, малко сте педантична, но много упорита, умеете да организирате околните.
Рождена дата 16: За вас са характерни бързите промени в настроението, много сте емоционална и постоянно търсите комуникация с околните.
Рождена дата 25: Вие отдавате голямо значение на вътрешния си свят и личното ви пространство, оригинални сте, не обичате ограниченията, налагани ви от други хора.

Лично число 8

Вие имате склонност да криете чувствата си, защото не изпитвате нужда да разкривате вътрешния си свят на всички околни. Това не означава, че сте студени и безразлични, просто имате нужда другите първо да спечелят доверието ви, за да се разкриете пред тях. Хората с лично число 8 са родени за предприемачи и лидери, защото са хладнокръвни и умеят да взимат важни решения. Те успяват да организират околните и да контролират подчинените си.

Рождена дата 8: Вие с лекота достигате целите си, перфекционисти сте, умеете да убеждавате другите в правотата ви.
Рождена дата 17: Вие сте фокусирана върху професионалното ви развитие, не сте емоционални.
Рождена дата 26: Вие притежавате отлични организационни умения и инициативност, но в същото време повече държите на семейството, отколкото на работата.

Лично число 9

Вие сте най-противоречивата категория. Вие обичате физическата активност, но притежавате и чувствителна душа. В състояние сте да се справите с творчески и технически дейности. Знаете как да подхождате към хора с мек и твърд характер. Изглежда, че вие се справяте с лекота в живота, защото можете да се нагодите към всякакви обстоятелства, но най-голямото предизвикателство за вас е да разберете какво точно искате. Когато си способен на всичко, не е лесно да избереш посоката в живота, това се отнася и за вас.

Рождена дата 9: Вие сте състрадателна, щедра, подавате ръка на останалите в труден момент, но не позволявате да ви използват, можете да бъдете силна и да отстоявате собственото си мнение.
Рождена дата 18: Вие сте независима, решителна, обективна и рационална преценявате околните и ситуацията.
Рождена дата 27: Вие сте силна, активна и бодра, дружелюбна сте и обичате да помагате на околните.