Какво значи това, че съм сама?

Значи много неща.

1. Значи, че в живота ми има по-малко драма, по-малко стрес и че отказвам да допусна в живота си някой, който ще промени това. Значи, че съм разбрала разликата между истинската любов и токсична любов. И смятам да стоя далече от втората.

2. Значи, че се чувствам добре със себе си и за да застанеш до мен, ще трябва наистина да се постараеш да ме спечелиш. Не защото се надценявам, а защото отказвам да се подценявам.

3. Значи, че съм наясно, че не можеш да обичаш друг човек, ако преди това не си се научила да обичаш себе си. Затова не разчитай да пренебрегвам себе си заради теб. 

4. Значи, че мога сама да създавам щастието си и че нямам нужда от теб, за да бъде светът ми интересен. Ако съм с теб, просто ще искам да споделя този свой свят с теб.

5. Значи, че съм разбрала какво наистина искам и с какво не бих се примирила. И значи, че няма да подменя ценностите си с твоите.

6. Значи, че съм осъзнала, че да си сама е по-добре, отколкото да бъдеш в грешната връзка. 

7. Значи, че съм достатъчно мъдра, за да знам, че не статусът ти на омъжена жена или на сама жена определя стойността ти.

8. Значи, че осъзнавам разликата между това да си сама и да си самотна. Аз не съм самотна. Самотна е жената, която не умее да бъде себе си. И най-често това е жената, избрала връзка, която я ограбва, вместо да я обогатява.

9. Значи, че не правя компромиси и че не съм склонна да се примирявам с хора, връзки, ситуации, които не ме правят щастлива.

10. Значи, че мога да отделям достатъчно време за себе си и за нещата, които обичам. Значи, че мога да отида там, където искам, и да правя това, което искам. Когато искам.

11. Значи, че мога да променям дома си толкова често, колкото искам. И че мога да го направя място, в което душата ми да се чувства комфортно. Моето място.

12. Значи, че не е нужно да искам нечие мнение за това какво да правя с живота си. Значи, че, когато искам да се променя, да го променя, няма кой да ми опонира, разубеждава, "приземява".

13. Значи, че съм фокусирана върху това как да стана по-добър човек, а не върху това да намеря по-добър мъж от бившия си. Защото, когато ставаме по-добри, сами привличаме по-добри неща и хора в живота си.

Какво значи това, че съм сама?

Значи, че съм се научила да бъда себе си, да остоявам себе си, да обичам себе си. Може би е време и ти да го направиш...

Автор: Неизвестен