Според китайския календар 2023 г. е годината на Водния Заек. Тази година започва на 22-ри януари 2023 г. и завършва на 9-и февруари 2024 г. Китайските специалисти по астрология смятат, че 2023 г. е добра година за раждане. Водата е символ, свързан с дълголетие, стабилност, самоконтрол и родените тази година ще имат много страхотни неща в живота си.

Най-добрите месеци за раждане през 2023 г. според китайския хороскоп са май, юни, юли, август и септември. Според китайската мъдрост изглежда, че най-добрият шанс да имате момченце е, ако то е заченато през юли и ако майката е на 18, 20, 30 или 42 години. Най-добри шансове за момиченце имате, ако то е заченато през април и майката е на 21, 22 и 29 години.

Лични черти на детето, родено под знака на Заекa

Децата, родени в годината на Заека, имат чудесно самообладание, не избухват лесно. Освен това те са упорити и не са много приказливи. Те обичат дисциплината и ще се радват да следват правила и установен график. Не са злояди и капризни за храна, но ще настояват да се хранят в определени часове. Децата, родени под този знак, растат много бързо. Те обичат подредеността и държат да знаят какви са очакванията към тях, за да се чувстват сигурни.

Децата, родени под този зодиакален знак, са много съсредоточени върху своя път и опитите да променят мнението им може да се окажат безсмислени.

Зайчетата могат да станат темпераментни, ако не се се отнасяте към тях правилно. Те се нуждаят от време, за да се успокоят, или няма да се разберете по време на техните редки гневни изблици.

За да постигнете съгласие с детето Заек, ви трябват солидни и логични аргументи. Те действат според логиката и разсъжденията и по-малко под властта на чувствата.

Здраве

В здравословно отношение децата, родени в годината на Заека, се справят отлично. Те са здрави, силни, имат пълноценен живот и боледуват рядко. Тъй като са упорити и трудолюбиви, те могат да се натоварят прекалено много и да станат нервни и тревожни. Въпреки това обаче знаят и как да се отпуснат и да намалят стреса.

Хората, родени в зодия Заек, са силни и разумни, както и децата Зайци. Те рядко се разболяват и техният стабилен, надежден темперамент, както и грижовният им характер ги правят приятни партньори въпреки че им липсва гъркавост.

Зайците държат на своята последователно установена рутина; за да са спокойни с вас, трябва да им предложите стабилността, която искат. И когато вашият Заек покаже рогата си, най-добре е да запазите спокойствие и да имате миролюбиво отношение.

Приятели и съвместимост

Децата, родени в годината на Заека, са склонни да се държат собственически и да проявяват ревност. Верни приятели, те ще могат да пазят съвестно вашите тайни. За Заека приятелството означава преданост и сериозност. Децата, родени в годината на Заека, могат да бъдат добри приятели със забавния Петел, възпитаната Змия и изключително общителния Плъх. Те не са съвместими нито с Кучето, нито с непредсказуемия Тигър или капризната Коза.

Кои майки е най-добре да имат дете Заек?

Когато планираме бременността си, нашето здраве и емоциите ни са на първо място, но не пречи и да метнем едно око на зодиака, нали? Китайската астрология може да ви насочи дали сте една от двете зодии, които са най-съвместими с детето Заек.

Коза (майки, родени през 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)

Майките Кози са пълни с енергия, обичат да се забавляват и винаги са оптимисти. Те насърчават децата си да се наслаждават и да живеят живота си по начина, по който искат, и да изследват всяка възможност. Тези дами имат най-голяма съвместимост с деца, родени под знаците Заек (1975, 1987, 1999, 2011, 2023 и Кон (1990, 2002, 2014).

Свиня (майки, родени през 1959, 1971, 1983, 1995)

Ако сте майка, родена под знака на Свинята, сигурно е, че притесненията и стресът не са големи проблеми за вас. Вие сте естествено спокоен човек и тривиалните неща нямат силата да ви разстроят. От астрална гледна точка би ви било по-лесно, ако имате дете Коза (1991, 2003, 2015, 2027), Дракон (1988, 2000, 2012, 2024) или Заек (1987, 1999, 2011, 2023).