Понякога всичко, което искаме, докато гледаме филм, е да се почувстваме добре. Често се обръщаме към екрана, за да изчистим главата си. А какъв по-добър жанр от мистерията, когато става въпрос за гъвкавост и умствена гимнастика? С пристрастяващи сюжетни линии, мистериите подчертават една от тези най-велики техники за разказване на филми: оставяне на нещо на въображението. В края на краищата или ще се озадачите от истината, или ще се поздравите за това, че сте предполагали какво ще стане.

Готови ли сте да разследвате мистериозни филми? Ето и най-добрите предложения, с които да започнете. Намирането на липсващата връзка към перфектната ви филмова вечер е елементарно. Следвайте нашето ръководство.

„Злокобен остров“

Режисиран от Мартин Скорсезе, с участието на Леонардо Ди Каприо, Марк Ръфало и Мишел Уилямс, „Злокобен остров“ проследява американеца Маршал и неговия партньор, докато разследват изчезването на убиец от приюта на острова в пристанището в Бостън. Разследващите бързо осъзнават, че ще трябва да останат бдителни, ако искат да стигнат до заключение... и е по-безопасно да си тръгнат.

„Мъжете, които мразеха жените“

Даниел Крейг играе ролята на журналист, разследващ неразкритото убийство на млада жена преди 40 години. С помощта на интелигентна компютърна хакерка, която не се доверява лесно, изиграна от Руни Мара, филмът се развива в дълбоко напрегнат психологически трилър.

„I Am The Pretty Thing That Lives in The House“

В този готически свръхестествен филм на млада жена е възложено да се грижи за възрастен мъж, чието здраве бързо се влошава, в Масачузетс. Тя бързо научава, че може да не са сами в къщата.

„Прегърни мрака“

Джефри Райт играе ролята на експерт по вълци и писател, който е повикан в отдалечено село в Аляска, за да разследва неотдавнашните изчезвания на три малки деца. Докато жителите подозират, че децата са били отвлечени от вълци, експертът бързо осъзнава, че може да има повече от това, което изглежда на пръв поглед.

„Двойно убийство“

Просто вече няма трилъри като този, защото ви кара да гадаете от началото до края. И също така отбелязва върха на кариерата на Ашли Джъд.

„Шерлок Холмс“

Това е нова интерпретация на мистерията за Шерлок Холмс с участието на Робърт Дауни Джуниър и е една от най-новите версии на класиката на сър Артър Конан Дойл. Участват също Джъд Лоу и Рейчъл Макадамс.

„Убийството на свещения елен“

Вдъхновен от гръцка трагедия "Ифигения в Авлида", филмът поставя тъмната история за отмъщението в съвремието, с участието на Колин Фарел като кардиолог, чиято история с младо момче без баща бързо се разплита в семейния му живот. Докато семейството му се разболява мистериозно, бащата бързо научава, че условията за спасяване на семейството му изискват фатална жертва.

„Изгубени момичета“

Режисиран от признатия документалист Лиз Гарбъс и включващ Ейми Райън, Томасин Маккензи и Лола Кърк, „Изгубени момичета“ разказва истинската история на стремежа на един активист да донесе справедливост на неразкритата поредица от убийства срещу секс работнички на Лонг Айлънд.

„Изгаряйки“

Въз основа на кратка история от японския автор Харуки Мураками, южнокорейският психологически трилър проследява историята на млад мъж и амбициозен писател, който подновява връзката със стария си приятел от детството и загадъчния си нов партньор. Напрежението кипи, тъй като несигурността около Бен се превръща в параноя.