До всички, които поне веднъж са страдали от любов и сърцето им е било разбивано – това е за вас!

Запомнете,че любовта винаги я има във всеки един от нас- тя е като един фонтан, от който постоянно блика любов. Само че някои от нас решават внимателно да намалят „струята на фонтана“, защото се опасяват случайно да не излезе извън нас и да се покаже пред света, ако не сме готови. Единственият момент, когато позволяваме на този фонтан да прелее от нас и да ни проличи, че сме изпълнени с любов е, когато сме влюбени в друг човек. Погледът ни се променя, ние цъфтим от щастие, виждаме любов навсякъде около нас – в очите ни, в очите на партньора ни, в небето, в морето…във всяко малко нещо, защото сме сложили несъзнателно розовите очила на любовта.
Неприятната част от тази приказка е, че понякога това чувство не е трайно.

Всеки човек е неизбежно обречен да почувства онова състояние на „разбито сърце“ в един или друг аспект. Това може да се случи при загуба на близък, при трагедия, когато изгубим нещо, което обичаме или когато човекът, с когото сме били във връзка, реши да си отиде. Тогава отново затягаме здраво „струята на фонтана на любовта в нас“, дори по-силно от преди, защото не искаме това да ни се случи пак. Започвате да виждате света сив и тъжен, без любов.Трябва да признаем обаче, че всички сме минали по този път не веднъж. Не е лъжа и че след всяко следващо разочарование ставаме още по-силни и устойчиви на тъжните чувства при раздели.

Единственото, което трябва винаги да помним е, че любовта никога не изчезва – тя е там, тя е в нас. Не може да се заблуждавате, че някой освен вас може да управлява фонтана на любовта ви – това имате право и можете да правите само вие. Също така, вие винаги може да изглеждате влюбени и разцъфващи, макар и да не сте във връзка. Да, малко е странно за обществото и ще се опитат да ви потиснат с въпроси от типа „Ама, какво не ти е наред?“, но това е, защото не разбират, че вие просто обичате – независимо, че не е друг човек освен вас в момента.

Проблемът обаче е при тях, не при вас. Ние всички сме изтъкани от любов и изобилието ѝ. Ние сме създадени да разпръскваме любов и енергия. Кой нормален човек на Земята би спрял потокът на едни толкова прекрасни и специални чувства от себе си съзнателно и нарочно?

След поредното любовно разочарование, нещото от което най-малко имате нужда е, да се затворите в себе си и да затворите сърцето си в тъмна сива стая. Звучи трудно и отнемащо време, но трябва да се научите как да канализирате енергията, която влагате в тъга от раздялата, да използвате за нещо по-хубаво и по-голямо свързано с вас. Да, насочете я към самите вас – намерете духовно израстване, отворете сърцата си и обичайте отново.Научете се как да обичате себе си и живота. Та това са две прекрасни неща за обичане, които ще имате до последния си дъх!

Невинаги любовта трябва да е онази романтична любов, която сме виждали по филмите и чели по книгите. Любовта е строго индивидуално чувство, което ви кара да се чувствате щастливи, кара ви да обичате безрезервно и без страх, преобръща мирогледа ви и ви кара да живеете с цел, със страст и с желание всеки ден от живота си. Представете си колко ще е хубаво да се влюбите в живота си! Колко вълнение бихте изпитали (като на първа среща) за всеки нов ден, който ще бъде изпълнен с нови хора, нови събития и емоции; колко вълнение от това, какви подаръци ви носи бъдещето.

Вселената ви обича и би ви давала любов безгранично, ако вие изпитвате любов към нея, към живота и към себе си. А любовта е навсякъде – тя е в ароматната свещ, която палите вечер, преди да заспите; тя е в сутрешната чаша горещо кафе от любимото ви, тя е в мекото одеяло, с което се завивате и звучи в любимата ви песен, с която започвате деня си. Тя е там и вие трябва да я видите и усетите! Това сте самите вие – вие сте любов, вие сте неспирния фонтан, от който тя извира!

Затова, мили мои, научете се да обичате всичко в живота! Давайте любов на себе си и на всяко нещо, което правите, независимо колко е било разбито сърцето ви в последната връзка. Любовта не е нещо, което някой чужд човек идва и ви дава и след това няма любов, докато не дойде друг. Научете се, че няма само романтичния вид любов между мъж и жена. Има толкова много други видове, все толкова специални и красиви – просто трябва да ги откриете и да ги разпалите също както огън. Обичайте себе си и давайте любов на всичко, което се изпречи на пътя ви. По този начин ще привлечете същото, което давате (не случайно ползваме фразата „каквото почукало, такова се обадило“). Раздавайте любов и ще получавате любов! Обичайте живота и той ще ви обича! Излъчвайте енергията на щастие и любов и това е, което ще ви се върне.