Когато някой се държи с теб така, сякаш си просто една от опциите в живота му, улесни го да направи избор, като се махнеш от живота му. И махнеш него от своя.

Когато някой се държи с теб така, че да си задаваш въпроса колко още ще издържиш да го обичаш, освободи се от него. Дори да го обичаш.

Когато някой се държи с теб така, че да се питаш уважава ли те изобщо, разбери, че не ти е нужен отговор, щом изобщо си задаваш този въпрос. Реторичните въпроси съдържат отговора в себе си, нали?

Когато някой се държи с теб така, че да те кара да затваряш по малко сърцето си, погрижи се за сърцето си, като го затвориш напълно за него и го отвориш за себе си. А после и за някой друг, който също ще отвори своето за теб.

Когато някой се държи с теб така, че да се чувстваш зле, осъзнай, че няма как в живота ти да се случват положителни неща, докато си с хора, които ти действат негативно. Не забравяй, че, за да промениш живота си, трябва да промениш усещанията си.

Когато някой се държи с теб така, че да се бориш за всеки миг внимание, време е да насочиш вниманието си другаде. Не позволявай на хора, които са почасово в живота ти, да имат постоянно присъствие в него.

Когато някой се държи с теб така, че да се съмняваш в стойността си, припомни си, че слънцето не намалява силата си, само защото го гледаме през затъмнени очила. Проблемът е в този, който гледа, а не в това, което гледа.

Когато някой се държи с теб така, че да четеш текстове като този, време е да си тръгнеш от него! За да тръгнеш към себе си!

Автор: Неизвестен