Когато обичаш някого, не се държиш така, сякаш да прекарваш време с него е скучно и неприятно. Не се държиш така, сякаш те притеснява, когато ти изпрати съобщение по средата на деня. Не го караш да се чувства така, сякаш ти досажда с любовта си.

Когато обичаш някого, не разчиташ на него да се погрижи за всяко планиране на срещите ви. Не чакаш да инициира всяка целувка, всяко съобщение, всяка вечеря или посещение в киното.

Когато обичаш някого, не го игнорираш и изолираш, когато излизаш с приятелите си през почивните дни. Не ходиш на партита, без да го поканиш като твоя „плюс един“. Не прекарваш по-голямата част от времето си без него.

Когато обичаш някого, не превръщаш в голяма работа това, че те е помолил за малка услуга. Не се цупиш през цялото време, когато си на пазар с него. Не се държиш така, както би предпочела да си някъде другаде, само не и тук с него.

Когато обичаш някого, не си правиш шеги за нещата, за които го карат да се чувства несигурен и комплексиран. Не се взираш в привлекателни непознати, които минават покрай масата ви в ресторанта. Не се оплакваш на приятелите си колко е труден за обичане.

Когато обичаш някого, гo караш да се чувства желан, a не сякаш не те заслужава.

Когато обичаш някого, казваш тези две малки думи колкото е възможно повече. Правиш му комплименти всеки път, когато излезе от банята, изглеждайки прекрасно. Редовно му напомняш колко щастлива си, че го имаш в твоя свят.

Когато обичаш някого, му напомняш всеки ден за това колко е специален с думи или с действия. Целуваш го по челото, преди да тръгнеш за работа. Пращаш му съобщения през целия ден, за да му кажеш колко много ти липсва. Прегръщаш го силно, в секундата, в която се прибереш вкъщи, защото не можеш да бъдеш и секунда повече далеч от него.

Когато обичаш някого, по всякакъв начин се опитваш да го включиш в живота си. Представяш го на родителите си. Запознаваш го с приятелите си. Питаш го дали иска да гледа любимото си шоу с теб, или дали иска да играе любимата ти игра с теб, защото ще се забавлявате повече, когато го правите заедно. Отдаваш му почетно място в живота си, вместо да го „избутваш“ в сенките.

Когато обичаш някого, влагаш емоции и мисъл, за да му покажеш колко го цениш. Ще му купуваш малки подаръци, само защото можеш. Ще си му благодарна, когато го завариш да мие съдовете или да сгъва прането, въпреки че не е негов ред. Ще споделяш чувствата и мислите си с него, така че никога да не трябва да се чуди какво се случва вътре в главата ти.

Когато обичаш някого, искаш този човек да се чувства добре. Ценен. Обичан. Искаш да вижда себе си по същия начин, по който го виждаш ти - като най-красивото нещо в живота ти!