Трудно е понякога, когато не знаеш дали трябва да опиташ по-упорито да се бориш за нещо или някого или да го пуснеш и да видиш дали ще тръгне след теб. Трудно е да намериш мъдростта да избереш един път с твърда убеденост. Трудно е да разбереш по какъв път вселената иска да поемеш.

И макар че никога няма да знаеш със сигурност, единственото, което ще ти е от полза, е фактът, че си опитали и си свършила работата. Ти свърши своята част и сега останалото е в ръцете на Бог. Сега можеш да пуснеш някого и да знаеш, че си направила това, което е трябвало.

Не си седнала да гледаш как се изплъзва от теб. Всъщност си тръгнала след него. Излязла си, преодоляла си страховете си и си скочила право към него. Уцелила си момента. Възползвала си се от възможността. Излязла си от пътя си. Направила си компромис. Направила си това, което е трябвало и сега можеш да го пуснеш.

Животът винаги ще бъде объркващ, отблъсква ни от нещата, които искаме, но също така ни дърпа по-близо и в крайна сметка никога няма да разбереш напълно или да имаш пълен контрол над ситуацията, но имаш контрол над себе си, над мислите и действията си.

Действала си и си дала на нещо всичко твое, а сега можеш да оставиш вселената да ти го донесе или да ти го вземе и довери ми се, когато казвам, че дори да ти го вземе, ще продължиш без съжаление, когато знаеш, че си опитала. Ще се излекуваш по-бързо, когато знаеш, че не си спряла. Всъщност няма да се чудиш дали би могла да направиш нещо по различен начин, защото си направила много повече, отколкото трябва и просто така знаеш дали нещо е предопределено да бъде твое или не.

Свършила си цялата работа и ако все пак не се е получило, значи това нещо не е трябвало да бъде твое.

Вложила си сърцето си в него и ако то все още не идва, не е предопределено за теб.

Така че се дръж толкова дълго, колкото можеш да го пуснеш. Опитай толкова силно, колкото можеш и след това го пусни. Работи за него колкото можеш, след това направи почивка.

Вселената работи с теб. Трябва да ѝ дадеш място и време, за да ти покаже какво е предопределено за теб. Трябва понякога да оставиш вселената да завърши състезанието, което си започнала, защото така привличаш правилните неща. Ето как знаеш дали работиш в посока на правилната цел или вървиш след правилния човек. Ето как знаеш, че това, което искаш може да бъде част от реалността ти, а не просто поредната илюзия.

Опитваш се, но тогава трябва да пуснеш. Не се отказвай, ако си опитвала. Това не е да си мързелива, ако си изиграла своята роля. Не е да си негативна, ако си готова да приемеш резултата, дори и да не е този, който си искала. Нарича се баланс.

Ето как ще намериш баланса между усилията и това да пуснеш някого. Ето как намираш щастливата среда между привързването към нещо и освобождаването му. Ето как приемаш, че нещата невинаги ще вървят по твоя начин, а по Божия план и това винаги е много по-добре за теб.