Когато една връзка приключи, искаш да знаеш защо. Искаш да знаеш защо е спрял да ти пише, да флиртува с теб и да търси близост.

Искаш да го питаш толкова много неща относно чувствата му, намеренията и най-вече: Какво се случи?

Понякога отговорът е пред очите ти. Можеш да видиш в социалните мрежи, статуса му и да разбереш дали има друга или се е предал.

Макар и да боли, виждайки как той продължава напред, ти дава нужната мотивация да го направиш и ти. Дава ти възможност да разбереш, че можеш да си истински щастлива и без него.

Но когато той те блокира, няма как да разбереш за тези неща.

Когато той те отреже напълно от своите контакти, отнема твоя шанс да научиш истината. Това може да те обърка повече.

Когато някой те блокира без дори да ти обясни защо се разделяте, не можеш да го проследиш в социалните мрежи и да разбереш какво се е случило. Нямаш си представа защо той е избягал. Чудиш се дали е в нова връзка, или си го обидила с нещо, дали се е преместил, или преминава през някакви трудности. В главата ти изникват много причини, по-точно предположения.

Понякога социалните мрежи могат само да навредят, защото не ти дават възможност да оставиш бившия си приятел в миналото, но и може да ти предложи близък поглед до живота му, давайки ти възможност да намериш отговора, който толкова дълго търсиш.

Когато си приятелка с човек от миналото ти в социалните мрежи, не е нужно да се чудиш как се развива животът му без теб, защото можеш да видиш всичко. Това е добре, защото въображението ти само ще навреди, а така виждаш реалността.

Когато някой те блокира без да ти позволи да погледнеш отблизо ситуацията, е нормално да си ядосана. Той е имал възможност да седне и да поговори с теб като възрастен, да ти обясни, за да разбереш по-лесно защо си е тръгнал.

Когато осъзнаеш, че той ти липсва и се чудиш дали той ще промени мнението си и ще се върне, си припомни, че той не си заслужава.

Ти заслужаваш честност, прозрачност, а не да бъдеш използвана и зарязана без обяснение.

За нещастие, не всеки би го направил. Понякога няма да получиш желаната близост. Понякога просто трябва да приемеш случилото се. Трябва да продължиш с живота, защото той вече го е направил.