Хората, които сме поканили в живота си неизбежно оказват влияние върху цялостното ни здраве и благосъстояние. Те могат да повлияят на нашето ментално и емоционално здраве и дори на физическото.

Въпреки това ние често приемаме факта, че хората, които „познаваме“, ще бъдат източник на отрицателна енергия в живота ни. Това може да е, защото са член на семейството и имаме чувството, че нямаме избор или пък приятел, или партньор, за който вярваме, че можем да „поправим“ или „променим“.

Ние сме социални същества, но в същото време трябва да осъзнаем, че не всяко социално взаимодействие ще бъде полезно в дългосрочен план. Това да разпознаем кои са „отровните“ индивиди в живота ни ще ни даде сили да предприемем нужните стъпки, за да поставим здравословни бариери и да се защитим. Както казва доктор Кристен Фулър, известен психолог: „Отровата идва в много форми: наричане с обидни думи, физическо насилие, лъжи, клюки и всичко друго, което се появява в следствие на нездравословните отношения. Независимо дали е лична връзка, включваща член на семейството, половинка или приятел или пък професионална връзка с колега или шеф, отровните взаимоотношения могат да ни навредят и да окажат дълготраен ефект върху всеки от участниците.“

Всички имаме свои особености, навици и черти на характера и те привличат различни типове хора. Според общите черти на всеки зодиакален знак, можем да различим кои са отровните хора, които трябва да изхвърлите от живота си.

Е, време е да разбереш кои са хората, които на всяка цена трябва да изхвърлиш от живота си според зодията ти:

Овен

Силно независими и мотивирани, знаеш какво искаш в живота си и не се страхуваш да отделиш време, усилия и енергия, за да го получиш. Фактът, че вечно си фокусирана върху това, което ти трябва, за да постигнеш целите и мечтите си означава, че понякога не успяваш да видиш хората, които работят върху това да попречат на успеха ти. Това са хора от обкръжението ти, които те подценяват и саботират или тези, които проектират своите ограничени вярвания върху теб, с цел да те дърпат назад.

Телец

Знаеш кои сте и какво е мястото ти в живота. Тези солидни разбирания ти дават силата да създаваш усещане за стабилност – нещо, което е много важно за цялостното ти здраве и благосъстояние. Трябва да се обградиш с хора, на които може да имаш доверие и да разчиташ и да отстраниш от живота си хората, които разрушават тази стабилност. Не позволявай на хората да се опитват да те променят и не приемай онези, които не заслужават доверието ти.

Близнаци

Обичаща забавлението, ярка и пълна с енергия, ти се наслаждаваш на всяко предизвикателство, което животът ти предлага. Твоята позитивност и оптимизъм са важна част от това коя си, затова не позволявай на никого да ти ги открадне. Ако забележиш енергиен вампир, който изсмуква позитивността от деня ти, изгони го от живота си завинаги!

Рак

Ти сте много чувствителна и любвеобилна, а емоциите ти са огромна част от твоята същност. Изпитваш висините и низините на екстремно ниво, което повечето хора няма да разберат и в това няма нищо лошо – и все пак е важно да приемат, че емоциите ти са истински. Ако някой се опитва да отрича, че се чувстваш по даден начин в момента или се опитва да приглуши чувствата ти, не му позволявай да достигнеш до сърцето ви.

Лъв

Силна, уверена и център на вниманието във всичко, което правиш, ти знаеш коя си и какво искаш от живота. Макар и да изглежда за останалите сякаш си непоклатима, има чувствителен човек скрит зад всичко това и хората, които допускаш в живота си имат възможността да ви изградят по-силни или да те сринат. Ако забележиш, че някой разрушава увереността ти и те кара да се съмняваш в себе си, е време да си тръгнеш от този човек и да го изоставиш.

Дева

Организирана и аналитична, ти вярваш, че всичко в живота ти има свое място и нищо не те прави по-щастлива от това да поддържаш този ред. Все пак има хора, които влизат в живота ти с целия си хаос и драма и ще се радват да разбъркат и твоя живот, който така старателно сте подредили. Ако някой умишлено вкарва драма в живота ти и те срива, не се нуждаеш от тази негативност.

Везни

Силно вярваш в справедливостта и реда и ще стигнеш много далеч, за да помогнеш на хората в живота си. Това е достойно за уважение и не бива да се променяш, но трябва да си наясно, че не всеки заслужава вниманието ти. Има хора, които ще се възползват от голямото ти сърце за своя собствена полза. Не им го позволявай.

Скорпион

Инатлива и страстна, ти си безкомпромисно себе си. Не допускаш бързо хора в живота си, но когато решиш да се отдадеш на някого, скачаш с двата крака и му се доверяваш напълно, давайки му пълен достъп до сърцето си. Това може да бъде много опасно за хора, които са овладели до съвършенство изкуството на манипулацията, рисувайки неправилна картина за това които всъщност са. Ако забележиш, че някой, на когото си имала доверие, вече не е този, който си вярвала, предприеми мерки и защити себе си.

Стрелец

Много екстровертна, ти притежаваш умения, които биха накарали повечето хора да ти завиждат. Умееш да си изграждаш мрежи, а кръгът ти на влияние постоянно нараства. Ценейки тази свобода и този начин на живот, важно е да знаеш да не позволяваш на всеки да се опитва да ти връзва ръцете и да те дърпа назад. Има хора, които в случай, че имат възможност, ще се опитат да те задържат да себе си, пречейки ти да бъдеш общителният човек, който си. Не им позволявай.

Козирог

Работлива и независима, ти си по-недоверчива от повечето от останалите знаци. Категорична, че си единственият човек, на когото можете да вярваш, градиш стени около себе си, за да попречиш на останалите да влязат. Още повече те окуражават и онези, които те подценяват или се опитват да те сринат, потвърждавайки, че не трябва да допускаш други хора в сърцето си. Помни, че има и добри хора на света – потърси ги и снижи тези стени, но не губи времето си с тези, които не те оценяват.

Водолей

Виждаш целия свят през розови очила, вярвайки, че всеки ще вложи същото време, внимание и грижа във връзките, каквото и ти. За съжаление, това не е реалистично и често ще те остави наранена. Различавай хората, които говорят големи думи, но действията им не отговарят на тях. Има хора, които казват, че винаги ще бъдат до теб, но когато животът стане труден, не могат да бъдат открити. Тези хора не трябва да са част от живота ти.

Риби

Много креативна, ти прекарваш голяма част от живота си с глава в небесата, мечтаейки за нови и фантастични идеи и изобретения, които вярваш, че ще променят света. Ще има хора, които ще те обичат и окуражават, докато внимателно ти помагат да стоиш на земята – това са твоите хора. Но все пак ще има и такива, които ще те критикуват, сриват и пречат на твоите креативни проявления. Това не е конструктивна критика, а злоба – не се нуждаеш от това.