Ако сте чували термина "алфа-самец", най-вероятно имате някаква представа за мъжа, за който се отнася този термин. Точно сега е моментът да разберете как е започнало всичко!

Веднъж зоологът Дейвид Мех изследвал структурата на вълчата глутница. Той стигнал до заключението, че лидерът, поемащ водещата роля, трябва да се нарича алфа-самец. По-късно зоологът решил, че много по-уместно е да назове лидера - бащата-вълк. И все пак хората харесали идеята за алфа, бета и омега именуването. Всички те имат свои собствени отличителни черти, според които днес можем спокойно да класифицираме мъжете.

"Алфа"

Тъй като това е първата буква от гръцката азбука, очевидно е, че с алфа са наречени мъжете, които притежават изключително доминираща роля. Те са жадни за власт, уверени в себе си, могат да водят тълпата, да заемат лидерски позиции и да изграждат свои собствени "империи"! Те имат силно сексуално либидо, те са страстни и много темпераментни. Алфа мъжете са лаконични и независими. Те умеят да се защитават и да привличат вниманието на всички.

"Бета"

Те са най-близки приятели на алфа мъжете. Не можем да кажем, че бета версията не иска да доминира. Но когато няма алфа мъже наблизо, те смело заемат техните позиции. Бета-мъжете са интелигентни, трудолюбиви и успешни. По-малко конфликти са, така че не бива да се страхувате от тях. Те  са отлични семейни мъже, които са готови да направят всичко за щастието на близките си. Заслужава да се отбележи, че бета мъжете са около 80% от всички представители на силния пол.

"Омега"

Тези мъже често избягват отговорност и отказват самостоятелно развитие. Те рядко правят нещо забележително, защото просто не искат да участват в светските дела. Често омега мъжете са пристрастени към хазарта, те са псевдо-интелектуалци или метросексуални. Тяхната основна черта е липсата на мъжественост. Не се стремят към завоюване на жени или продължаване на рода.

Разбира се, всички мъже са различни, но все още можете да ги отнесете към един от тези три вида, а след това си направете съответните изводи.