Още от малки ни учат да не съдим книгата по корицата, защото външният вид лъже, но какво да се прави, когато първото впечатление почти винаги се базира на външния вид. И нещо повече – само части от секундата са необходими, за да преценим дали харесваме някого. Ето защо стилните мъже имат толкова голям успех с жените.

Днес решихме да дадем няколко съвета на господата и за целта сме съставили списък от 10 дрехи и аксесоари от мъжкия гардероб, които много се харесват на нежния пол.

1. Очила

Според проучванията много жени смятат, че очила (както и слънчевите) правят мъжете по-привлекателни, защото обикновено ги асоциираме с начетеност и интелигентност. Разбира се, зависи и от самия дизайн на очилата.

2. Костюм

В днешния свят мъжете обикновено носят костюми само на работа и на официални събития, но мъжката половина не бива да подценява трайното впечатление, което оставя костюма у една жена. Ако мъжът дойде на среща с костюм, това определено ще впечатли дамата му.

Освен това психолозите обясняват, че V-образната форма на торса е признак за добро здраве и високи нива на тестостерона. Затова изберете костюм, който подчертава тази форма.

3. Кашмирен пуловер

Когато избираме дрехи, ние обикновено не се замисляме какво впечатление оставя плата им у околните. Висококачествените пуловери от кашмир са скъпи и се срещат рядко. Платът е тънък, мек, топъл и много приятен на допир.

Не е изненадващо, че жените предпочитат кашмира пред памука, вълната и дори коприната. Освен че кашмирените пуловери изглеждат добре, те те подканват да ги пипнеш, а това ще ви сближи и ще създаде приятно усещане у дамата ви.

4. Розови ризи и тениски

Обикновено розовото е възприеман като момичешки цвят, макар че в миналото не е било така. Днес повечето мъже го избягват, за да не изглеждат женствени, но всъщност ако ви отива розово, можете да спечелите много от този избор. Като се облечете в розово, вие показвате, че не се интересувате от мнението на останалите и сте напълно уверени в себе си. Пример за това са италианците, които много често съчетават по-неутралния костюм с ярка риза. Френски учени пък са установили, че хората, които носят розово, са възприемани като по-позитивни, весели и слънчеви личности. И все пак, когато става за мъжко облекло, заложете на по-бледите нюанси на розовото, обикновено нюансите като цикламеното изглеждат по-скоро евтино.

Друг малък, но забележим детайл при носенето на ризи са навитите ръкави. С тях облеклото изглежда не толкова строго, но за целта трябва да навиете ръкавите прецизно, а не както ви дойде, иначе ще изглеждате твърде небрежно и дори мърляво.

5. Кожено яке

Висококачественото кожено яке е истинска класика и отива на повечето дрехи от мъжкия гардероб. С него мъжа изглежда по-уверен, авантюристичен и силен.

6. Стилен часовник

С телефона постоянно в джоба ни, днес няма нужда да носим часовник, но не бива да забравяме, че този аксесоар определено прави впечатление и допълва тоалета.

Но мъжете трябва да избягват твърде лъскавите часовници с камъни, жените споделят, че колкото по-елегантен и изчистен е един часовник – толкова по-добре.

7. Спортно облекло

Причината е, че спортното облекло се свързва с атлетизъм, а пък атлетичните хора са приемани като по-самоуверени, открити, здрави, силни и т.н. Разбира се, трябва да направим уговорката, че спортният екип трябва да изглежда добре и да бъде носен на правилното място. Никоя жена няма да се трогне, ако мъжът отиде на среща по анцуг.

8. Класически дънки

Всеки мъж, независимо от възрастта и теглото му, има нужда от поне един чифт перфектни дънки – онези, които ви пасват просто идеално. А според проучванията можем да кажем, че женското мнение е следното: класическите модели са вечни. Тесните или смъкнати дънки не се харесват особено, а пък шарените дънки – още по-малко. По-добре е да заложите на черни или сини класически дънки.

9. Палто

Добре избраното палто прави мъжа много стилен и изискан. Класическите палта отиват както на костюми, така и на по-ежедневно облекло, затова трябва да имате поне едно палто в гардероба ви.

10. Хубавите обувки

Ако очите са прозорците към душата, то обувките са огледало на стила ни. Според проучванията мъжете не обръщат особено внимание на обувките на жените, но затова пък дамите определено забелязват този детайл и му отдават нужното значение. Например мръсните обувки показват, че мъжът е немърлив и не се грижи за себе си. Неподходящите обувки показват липса на усет или пък че му е все тая. Маратонките стават, особено ако са с интересен дизайн, но нищо не може да се сравни с класическите кожени обувки, които показват класа и усет.