Как мислите - възможно ли е с вегитарианска диета да изградим така желаните мускули? Всички знаем, че пилешкото месо, пуешкото, както рибата и телешкото са чудесни източници на протеини, а от там и перфектен начин да изградим здрави и красиви мускули. Но означава ли това, че вегитарианците са обречени да останат без релеф?

Разбира се, че не!

Според редица проучвания има още хиляди начини да се съчетаят нужните протеини и калории, за да постигнем мечтаното тяло. Протеинът е важна част от всеки един режим, тъй като именно той е причината да бъдем сити, което пък помага на вредния навик да се тъпчем излишно. Ако сте се отказали от месото завинаги, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изградите мускули:

1. Протеиновите шейкове са идеален начин да си набавите нужното количество протеини, фибри и макронутриенти. Осен това можете да ги избирате според вкусовите си предпочитания. За въздържащите се от месо има идеален еквивалент на протеина, чиято основа е съставена от грахови зърна.

2. Ядките са чудесен източник на протеини и полезни мазнини. Можете да похапвате от тях в движение или на закуска. Освен това са основа за чудесни, лесни, бързи и здравословни десерти.

3. Яйцата също са добро решение. Всъщност те съдържат в себе си изключително голям процент протеин – около 7 грама. Можете да ги съчетаете с киноа или други семена, които ще ви държат сити за по дълго време през деня.

4. Разделете храната на порции, ако целта ви е да изваяте красиви мускули и да изчистите излишните мазнини. Яжте през няколко часа, за да не изпитвате силен глад и се стремете да приемате въглехидратите през първата половина от деня.

5. Здраве! Масово трениращите допускат грешката да обръщат внимание само на външния резултат, за сметка на здравето. За да имате желание и сила за тренировки, на първо място е важно да следите дали приемате така нужните витамини и минерали. Те ще ви поддържат здрави и тонизирани.

Разбира се, може да приемате допълнително желязо, ако не си набавяте необходимото количество от храните, които консумирате. Ако тренировките са силови и натоварващи, е хубаво да приемате и калций, а за по и качествено възстановяване на мускулите, от полза би ви бил магнезият. Без значение на какъв режим или диета ще заложите, съветваме ви първо да се уверите, че давате всичко необходимо на тялото си, а не го тормозите. Не го оставяйте без нужните енергия и питателни вещества за правилното му функциониране.