Каква е тайната на този пай? Карамелизираният топинг, разбира се! Освен това тази рецепта ще ви отнеме само 20 минути за 6 порции. Ето как да си я приготвите.
Необходими продукти:
• 1 (340 гр.) сирене бри
• 2 с.л. масло
• 1/4 ч. кафява захар
• 1/2 ч.л. смляна канела
• 3 с.л. сметана
• 1 ч. цели или нарязани пекани
• щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 350 градуса. Поставете сиренето бри в малък тиган.
В тиган с незалепващо покритие на слаб огън разтопете масло и кафява захар докато се появят мехурчета. Разбъркайте канелата, сметаната, пеканите и солта до пълното им смесване, след което отстранете от котлона.
Изсипете пекановата смес върху сиренето бри и печете, докато то се разтопи, за около 10 минути.
Споделете с любимите си хора!