Тази торта е неустоимо вкусна, а празничните дни са чудесен повод да я приготвим и споделим с най-близките си хора. Ето как.

Необходими продукти за 12 парчета:

За тортата:

• 2 1/2 чаши универсално брашно
• 2 ч.л. сода за хляб
• 2 ч.л. бакпулвер
• 1 ч.л. кашерна сол
• 1 с.л. смлян джинджифил
• 1/2 ч.л. смлян карамфил
• 1/4 ч.л. смляно индийско орехче
• 1 чаша обезсолено масло, на стайна температура
• 1 3/4 чаша гранулирана захар
• 1/4 чаша кафява захар
• 3 големи яйца
• 2 ч.л. чист ванилов екстракт
• 2 1/2 чаша пюре от сладки картофи
• 1 чаша мътеница

За глазурата:

• 1 чаша обезсолено масло, омекнало
• 200 гр. от разтопени маршмелоу (около 2 чаши)
• 1/2 ч.л. кашерна сол
• 2 чаши пудра захар
• Нарязани препечени пекани, за украса

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 350 градуса, намазнете 2 80-сантиметрови тавички и покрийте дъното с хартия за печене.

Направете тортата: В голяма купа разбийте брашното, содата, бакпулвера, солта и подправките.

В друга голяма купа, използвайки миксер, смесете маслото и двата вида захар докато се получи светла и пухкава смес. Разбийте яйцата едно по едно, след което добавете ванилията и сладките картофи, докато се смесят.

Добавете половината сухи съставки и половината мътеница и разбъркайте, за да се смесят. Повторете с останалите сухи съставки и останалата мътеница.

Разпределете тестото равномерно между подготвените тавички за торта и печете 40 до 45 минути или докато клечката за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Оставете настрана, за да се охлади, докато приготвяте глазурата.

В голяма купа с помощта на миксер добавете масло и разбийте на средна и висока скорост, докато стане гладко. Добавете разтопените маршмелоу, сол и 1/2 чаша пудра захар и разбийте до смесване. Остържете страните на купата и продължете да добавяте захар по 1/2 чаша, докато сместа стане напълно гладка и изглежда пухкава, от 1 до 2 минути.

Разстелете един кръгъл слой с глазура от маршмелоу, след което поставете втория отгоре. Сложете ги върху тортата, след това поръсете пекани около външния ръб.

Как да устоим?