Тази Коледа ще бъде още по-вкусна и прекрасна. Продължаваме с нашите предложения за традиционни и нестандартни коледни рецепти, които всеки може да приготви бързо и лесно у дома с помощта на с помощта на София Мел.

Днешната рецепта е истинско изкушение за всички любители на сладкото.

Необходими продукти:

• 200 грама брашно София Мел Екстра

• 230 грама черен шоколад

• 100 грама масло

• 130 грама захар

• 3 яйца

• 2 с.л. ванилов екстракт

• ½ с.л. бакпулвер

• ¼ с.л. сол

• пудра захар за декорация

Начин на приготвяне:

1. За тестото: Поставете шоколада и маслото в малка купа и ги загрейте в микровълновата до стопяването на маслото. След това разбъркайте сместа, за да се разтопи шоколадът. Сместа трябва да бъде гладка.

2. В друга купа смесете захарта, яйцата и ванилията. Смесете шоколадовата смес с бакпулвера, солта и брашното. Оставете тестото да почине за 2 до 3 часа. Тестото трябва да се втвърди.

3. Загрейте фурната предварително на 180 градуса. Сложете хартия за печене в тавата.

4. За оформяне на бисквитите: Изсипете пудра захар в малка купа. С помощта на чаена лъжичка или само с пръсти оформете малки топки от тестото. След това оваляйте топките в пудра захар.

5. Поставете сладките върху тавата и печете между 10 и 12 минути. След това оставете бисквитите да се охладят.