Не мога да те убедя колко всъщност е важно да можеш да бъдеш сама. За да можеш да ходиш на срещи. За да може да ти е напълно удобно в тълпата или да се разхождаш и да седиш сама. Да ти е удобно само със себе си е първата стъпка към това да обичаш себе си.

Това е проблемът при съвременните запознанства - прекарваме толкова много време в опит да намерим перфектния партньор, че забравяме как да бъдем сами.

Прекарваме толкова много време в опит да намерим „единствения“, че забравяме за този, който е бил там през цялото време. Разчитаме на приятелите си, когато нямаме партньор и се чувстваме тъжни, когато те нямат време за нас. Там вече има някого, който има време за нас и ние просто го игнорираме. Това сме ние самите.

Отиди на кино. Отиди в онзи фантастичен нов ресторант, който искаш да опиташ. Отиди в галерията, която чакаше да посетиш. Отиди да видиш това арт шоу. Посети този фестивал. Прекарай времето си в ретроспекция и размисъл. Образовай ума си и изпълни мислите си с красиви неща. Растем най-много, когато ни е удобно в кожата ни и не ни интересува какво мислят другите, когато ни видят да се разхождаме сами.

Другите хора не са твоето удобно одеяло. Хората са непостоянни и не бива да са толкова важни в живота ти, че да забравиш как да се насладиш на собствената си компания. Истината е, че колкото повече се научиш да зависиш от себе си, толкова по-малко ще срещаш разочарование. Самостоятелността и самоувереността са два важни лични качества, които ще ти помогнат не просто да живееш, но и да владееш живота си.

Затова се научи как да ти е удобно в собствената ти кожа. Научи се как излизаш „на среща“ със себе си. Научи се как да обичаш моментите, в които си сама. Научи се как да изживееш живота с уникалната перспектива, с която си родена. И научи как в тези моменти сама ставаш най-добрата версия на себе си.