Майкъл Джексън отдавна не е сред нас, но мисълта за него и хубавите песни, които ни радват всеки път, когато ги чуем, са още тук. Когато обаче погледнете интернет сензацията Фабио Джаксън, няма как да не помислите, че кралят на попа е жив.

28-годишният Фабио Джаксън, който живее във Великобритания, поразително много прилича на Майкъл Джексън. Толкова, че го бъркат с покойния певец почти всеки ден.

Но с всичко хубаво идва и лошото. Фабио често е тормозен и обвиняван, че си е правил пластични операции, за да прилича на Майкъл Джексън. За да отговори на обвиненията, Фабио качва свои детски снимки в социалните мрежи, с които иска да покаже, че не се е подлагал на пластични операции. Казва, че е бил тормозен, защото е изглеждал като Майкъл Джексън след козметична операция в гимназията и казва, че го бъркат с покойния певец почти всеки ден.

Фабио, който сега работи като двойник на Майкъл Джексън и инфлуенсър, привлича много последователи в социалната мрежа именно заради приликата си с легендарния певец. В отговор на критиците си, Фабио публикува видео в TikTok (@theefabiojackson) със снимки от детството си – което събра 1,7 милиона гледания от смаяни потребители на социалните медии.

Фабио казва, че винаги е приличал естествено на Майкъл, откакто беше на около единадесет години, и че никога не си е правил пластична операция, за да постигне този външен вид.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fabio Jackson (@fabioj777)

 

Той споделя също: "Сравненията с Майкъл започнаха още когато бях гимназията, а след това и в колежа. Бях тормозен в училище, защото много приличах на Майкъл. Беше трудно. Както можете да видите от видеото ми, нищо не се е променило във външния ми вид. Пораснах, челюстта ми се разшири, зъбите ми се разместиха, очите ми са все същите и да, все още имам дълга коса като Майкъл. С хората по улиците сега е съвсем различно нещо. Те често ме оглеждат по няколко пъти, спират се и дори искат да се снимат с мен.

В Обединеното кралство хората обикновено са много щастливи да ме видят и ми благодарят, сякаш съм направил нещо, за да постигна външния вид на Майкъл, но това е естествено. Хората виждат видеоклиповете ми в TikTok сега и виждат, че съм истински. Когато хората ме гледат, виждат това известно лице, така че трябва да го балансирам и да се опитам да влияя добре на света.

"Така че няма да отговоря по никакъв начин на злобни коментари онлайн. Има толкова много хора, които искат да бъдат Майкъл или просто имат малък процент от тази прилика с него", споделя Фабио.