Всички помним прекрасната коса на Шарлот от „Сексът и градът“, нали? За съжаление, в реалността актрисата няма късмета на своята телевизионна героиня. Наскоро тя сподели, че страда от сериозен проблем с косопада.

„Косата ми вече не е същата. Оредяла е много, направо е изчезнала“, разказва 52-годишната актриса.

Тя признава, че й е било много трудно да поддържа косата си след края на шоуто, когато вече не можела да разчита на професионална помощ всеки ден. Кристин обяснява, че косата й винаги се е поддържала трудно и изглеждала добре на екрана само защото за нея са се грижили професионалисти. „Не си мислете, че още от ставането имах косата на Шарлот.“

„Не се тревожех особено за косата си, все пак имам дъщеря, за която да се тревожа, но един ден, докато се приготвях да излизам, изведнъж ме порази мисълта „Къде ми е косата?“

Доскоро се смяташе, че косопадът е проблем предимно на мъжете, но все повече жени имат смелостта открито да споделят за проблема си. При всяка трета жена се забелязват признаци за оредяване на косата.

Според експертите косопадът при жените много често се дължи на честото боядисване, прекомерното стилизиране и високите температури. Ако косата ви се накъсва или изглежда изгоряла, проверете какви са съставките на продуктите, които ползвате. Най-добре е да използвате органични продукти, ако това е възможно. Освен това, ако ползвате горещи уреди, като маши, преси, сешоари, трябва да използвате както силен балсам, който да възвърне жизнеността на косата, така и термозащитен спрей, който да я предпази, споделят експертите.