За огнените Овни май определено ще бъде сериозен обрат на съдбата, защото вашият управител Марс от първите дни на месеца навлиза във вашия знак, където се намира Възелът на бъдещата карма. Това означава, че до 31 май буквално ще „пробиете“ стената на личните амбиции, а също така изглежда ще бъдете на кръстопътя на съдбата, когато миналото и бъдещето ви се преплитат. Работата е там, че възелът на миналото ще бъде в опозиция на Марс - често, сякаш „лице в лице“, ще се сблъсквате с реалностите на вашите минали решения и взаимоотношения, сякаш трябва да интроспектирате какво е било и как много все още е важно за вас.

Хороскопът за май ви съветва да сдържате емоциите си. Действайки импулсивно, може да загубите не само пари, но и доверието на важни хора. Не бива да коригирате плановете си в движение, опитвайки се да бъдете навсякъде в час: оставете живота да върви на косъм. Слънцето в Телец се характеризира с желание за финансова стабилност, затова липсата на пари предизвиква усещане за неплатежоспособност. За да образува въздушна възглавница, Овенът трябва да планира бюджет за следващия месец. В личния живот на Овните ще бушуват страсти. Интензивността на емоциите ще достигне своята кулминация по време на Цветното пълнолуние през май, когато влюбените ще решат да се признаят. Важно е обаче да не се прекалява, прекалената настойчивост ще навреди на връзката.

Месецът започва с Новолуние в Телец на 8 май , което се случва във вашия финансов сектор. Това означава, че може да имате нов източник на доходи, свързан с някакъв вид красота или женски бизнес. Работата е там, че диспозиторът на Новолунието - Венера в Телец - отговаря за сферата на красотата, модата, както и готвенето и растенията. Можете да отворите масажен салон или може би малък салон за цветя.

Началото на май ще бъде време на нови възможности. Отдадеността на работата, желанието постоянно да се учите и усъвършенствате ще ви помогнат да си спечелите репутация на професионалист. Хороскопът съветва да популяризирате активно своите инициативи. Ръководството ще обърне внимание на показаните делови качества, като в бъдеще доверителните отношения само ще се укрепват. Тъй като Венера в Телец призовава към смислено съществуване и да не се разпиляваме за дреболии, в бизнеса ще се появи повече конкретика. Висящите проекти ще стартират, опонентите ще се превърнат в съмишленици. Упоритият Овен ще намери сили да направи компромис в името на общата кауза: работата в екип ще донесе блестящи резултати.

Един от най-важните дни за вас ще бъде периодът от 13 до 15 май, когато Слънцето ще се свърже с Уран във вашия дом на доходите, носейки невероятно повишаване на самочувствието, било чрез спонтанна любов, или чрез нов източник на финанси. Във всеки случай, в този ден може да се почувствате сякаш сте пронизани от мълния, ще има импулс от Висшите сили да трансформират вашата финансова сфера. Може също така да почувствате, че вашето физическо състояние най-накрая започва да се подобрява.

И ако сте имали някакви съмнения относно разширяването на вашите възможности и извеждането на живота ви на ново ниво (например чрез нова работа или нов цикъл във връзка), тогава на 18 май Марс в съвпад с възела буквално ще ви отведе напред. Езотерично, възелът е фиктивна точка, но тя влияе на нашите съдби поради сливането на енергиите на Слънцето и Луната. Както знаете, нашите светила никога не вървят напред - тяхната задача е да развиват човешкия дух. Така че всякакви спешни и кардинални събития от 17 до 19 май ще ви отведат на нов етап от живота. Доверете се на този поток - всичко върви както трябва.

Пълнолунието в Стрелец на 23 май ще бъде във вашия дом на експанзия, както и на пътуване и помощта на съдбата. Интересното е, че събитието се случва, когато диспозиторът (Юпитер) е във вашия дом на доходите. Това е индикация за помощта на високопоставен човек в повишението. Например, може да ви бъде предложено да започнете да пишете статии, да говорите публично или просто някой известен ще ви рекламира и това ще донесе сериозни приходи.

Бъдете сигурни, че Пълнолунието ще ви донесе нереалистична позитивност и радост, сякаш сте свързани с източник на енергия и вътре в себе си ще знаете, разберете и приемете нуждата си да разширите живота си. Пълнолунието в Стрелец може да ви донесе знания, които значително ще променят начина, по който възприемате живота. Именно поради това обаче през юни можете да си поставите напълно нови цели в кариерата. Сякаш превключвател за вяра в себе си и по-добър живот ще ви завърти, давайки ви точна посока за постигане на успех.

За много Овни 23 май може да донесе пътуване, което значително ще промени мирогледа ви. Сякаш си позволяваш много, в резултат на което то ще ти донесе достъп до нов етап.

Последните дни на май ще преминат в приятна суматоха, пролетта ще завърши с положителна нотка. Духовният подем е предизвикан от желанието да се отстранят недостатъците и да се даде ускорение на живота. Според хороскопа за май за Овните няма невъзможни задачи. Отлична мотивация ще бъде желанието да учите и работите в чужбина, просто трябва добре да обмислите всичко. Благодарение на покровителството на Марс в Овен ситуацията ще стигне до логичен завършек. Мощната му енергия потиска негативността, като се фокусира върху най-добрите качества. Разбира се, Овните нямат конкуренция, тъй като са в стихията си. За да постигнете пълна неуязвимост, е полезно да наситите пространството с червено, това ще даде на знака още повече сила.