Роклята за абитуриентския бал не е е задължително да бъде скъпа, за да блестите с нея. Понякога се иска само повече въображение и ентусиазъм!

 

В днешните времена на криза и безработица не всяко семейство може да отдели голяма сума за абитуриентския бал. На практика няма и смисъл да похарчите много за балната рокля, тъй като вероятно няма да я облечете втори път. Вместо това, отделете време за търсене на идеалната евтина или дори безплатна рокля. С нея ще изглеждате също толкова красиво, колкото и с дизайнерски тоалет на Карл Лагерфелд или Армани. Парите, които ще спестите, може да вложите в нещо по-далеч по-смислено. А и така ще ви останат средства за актуална прическа, професионален маникюр, сгъстяване на миглите и какво ли още не.

 

Рокля на заем!

 

Попитайте вашите приятели и близки дали нямат подходяща рокля за бала ви. Имате шанс, ако някоя от приятелките ви има официална рокля. Може пък да имате сестра, братовчедка или по-далечна роднина, която с радост ще ви услужи. Жените, които пътуват често, обичат да си купуват рокли от всяка страна, която са посетили. Представете си рокля от някоя екзотична страна, която представлява истинско произведение на изкуството. Китайска рокля от коприна, не звучи зле!

 

Евтини магазини

 

Вероятно в първия момент си казвате категорично "Не!", нали не искате да се излагате. Само че много грешите! Дори и в евтините магазини понякога се предлагат уникални рокли на символични цени. Може да добавите нещо към роклята, за да я направите по-модерна и интересна. Консултирайте се с някоя шивачка и тя ще ви предложи куп варианти.

 

Магазини за булчински рокли

 

На пръв поглед, булчинските магазини не изглеждат най-подходящото място за вашата евтина бална рокля. Много булчински магазини обаче предлагат шаферски рокли на по-достъпни цени, които са останали поради някаква причина. В крайна сметка търговците предпочитат да продадат изоставащите рокли с отстъпка, отколкото да събират прах по закачалките в магазина. Обиколете булчинските магазини и не е изключено да намерите своята рокля на специална цена.

 

Не забравяйте, че този ден ще бъде специален, дори да не носите скъпа дизайнерска рокля.