Благодаря ти, че ме задушаваше в любовта си само за да си я вземеш обратно. Имаше безброй нощи, в които си лягах усмихната и сутрин се будех в сълзи.

Благодаря ти, че ме караше да се съмнявам в себе си във всеки миг от връзката ни. Благодарение на това научих, че всяко мое чувство е истинско и трябва да бъде уважавано, независимо, че ти не го правеше.

Благодаря ти, че спеше до мен и след това изчезваше внезапно. Накара ме да осъзная, че ми харесва допирът на студените чаршафи и тишината да се будя сама.

Благодаря ти, че ме обичаше по най-страстния възможен начин. Тази любов, която те кара да забравиш за логиката и изпълва стомаха ти с пеперуди. Но това е илюбовта, която един ден изчезва пред очите ти и никога повече не можеш да възстановиш нейния блясък.

Благодаря ти, че беше по-студен от декемврийска нощ, защото когато се затвореше в себе си, аз оставах сама с твоето тяло, което бегло ми напомняше за момчето, в което се влюбих, но лишено от всякаква топлина.

Благодаря ти, че се впи в моята памет, независимо колко пъти се опитвах да те удавя в алкохол. Накара ме да осъзная, че проблемите ми могат да плуват много по-бързо, отколкото парещият шот се спуска по гърлото ми.

Благодаря ти, че ме разби по най-красивия възможен начин, тръгвайки си месеци преди аз да имам куража да направя крачката да си отида.