Това се случва изключително рядко – вашият управител Уран се свързва с планетата на щастието Юпитер и Бялата луна, която символизира ангелската енергия на Вселената. Това прекрасно събитие може да превърне Новолунието на 8 май в най-необичайния ден в живота ви - нещо ново ще се случи в семейството ви. Това може да се дължи на мястото, където живеете, пристигането на нов роднина или преместването. Юпитер във вашата карта отговаря за общностите и е съуправител на оста на децата във вашия хороскоп, така че за много Водолеи Новолунието може да донесе раждане на дете, бременност или в живота ви ще се появи човек, с когото ще се развие съдбоносен роман.

Според хороскопа на Водолея през май 2024 г. животът се развива хармонично. Добрият късмет съпътства всички начинания, не е необходимо да преодолявате препятствия и да търсите обходни пътища. Това състояние на нещата не може да не ви радва, а в бъдеще ще бъде още по-добро. Тъй като Слънцето в Телец се установява малко във Водолей, много неща ще стартират. Не бива обаче да бързате, най-малката грешка може да доведе до негативни последици. Финансите заслужават специално внимание. Цветното пълнолуние през май дава усещане за свобода, вдъхновявайки Водолея за промени. Решителността в действията ще ви помогне да осъществите смели планове, свързани с работата. Участието в амбициозни проекти ще донесе впечатляващи дивиденти.

Също така, през целия месец Уран ще влезе в съвпад със Слънцето, което управлява вашето партньорство – точната дата на събитието е 14 май, което означава, че в брака ви или конкретно в партньорството ви ще се случи невероятно сериозно събитие. Вероятно ще получите предложение за сватба или може би вашият работодател ще се обърне към вас с идеята да ви повиши или да ви направи пълноправен партньор в компанията. През първите дни на май ще надделеят мързелът и апатията, заради големите претоварвания в работата. Близките хора ще се опитат да прогонят копнежа с помощта на обичайните методи: общуване, развлечения, пътуване. Хороскопът за Водолей ви съветва да действате според вътрешните си усещания. Промяната е неизбежна, процесът вече е започнал, но засега можете да си позволите да се отпуснете. Тъй като при Венера в Телец практичността преобладава над романтиката, Водолеят ще бъде пестелив на прояви на чувства. Разбира се, партньорът ще бъде изненадан от настъпилата промяна, но няма да може да направи нищо. Въпреки това спестяванията, направени през този период, ще ви дойдат много скоро в употреба, така че обидата няма да продължи дълго, а помирението ще бъде изключително горещо.

До средата на месеца движението ще се ускори, нищо не може да спре този бърз ход. Постиженията в кариерата ще ви позволят да се класирате за по-висока заплата и дори за нова длъжност. Вярно е, че общият хороскоп на Водолей за май 2024 г. не изключва служебни интриги. Не бива да изказвате плановете си за бъдещето, особено да обсъждате и критикувате чуждата работа. Тъй като стойността на времето се увеличава под влиянието на Меркурий в Овен, човек не бива да се разпилява за дреболии. Активността на Водолея ще достигне максимум, конкурентите няма да имат сили да устоят на такъв натиск. В същото време безразсъдното бързане носи опасност, може да се забъркате в лоша история. Освен това се увеличава вероятността от инциденти, трябва да сте внимателни, докато шофирате.

Най-важната точка от вашето психологическо сглобяване ще бъде съвпадът на Марс и възела на бъдещето в Овен на 18 май - можете да вземете решение за обучението, което бихте могли да очертаете за себе си по време на Кордиора на затъмненията от 25 март до 8 април . Чувствайте се свободни да се хвърлите стремглаво в нов басейн - това обучение е кармично предопределено за вас, дори не се съмнявайте. Точката на напрежение през месеца ще бъде преминаването на Плутон в ретроградна фаза от 1 май от знака Водолей към знака Козирог, което може да доведе до усещане за необходимост от „връщане“ назад. Ще осъзнаете, че има неща, които трябва да завършите в миналото си, за да продължите напред към своята сила. Например искате да инвестирате повече време в бизнеса си, но има задачи, свързани със семейството или кариерата, които все още трябва да бъдат изпълнени. Това със сигурност ще усетите на 23 май – деня на Пълнолунието в Стрелец. Това ще се случи по време на тригон от Плутон във Водолей към Слънцето в Близнаци, което ви дава представа в коя област от живота ви е време да направите пробив. В този случай ще трябва да затворите нещо в живота си, свързано с минали връзки и отношения.

Краят на май ще доведе до равновесие в живота, като балансира всички негови области. Личните интереси не се пресичат с професионалните, всичко се получава почти от първия път. Според хороскопа за май това е добро време за Водолея да се премести. Новото място на пребиваване ще ви хареса, отношенията със съседите ще бъдат топли и приятелски. Влиянието на силния Марс в Овен може да се счита за сериозен аргумент в полза на благоприятното развитие на ситуацията. Мощната му енергия ще завърти Водолея, вдъхновявайки го за нови постижения. Съществува обаче една трудност - променливостта на желанията: преди да имате време да се развълнувате от една идея, вече искате да започнете друга. Трябва да си наложите правилото да записвате плановете си на хартия.

Месецът завършва с красив преход на Юпитер във вашия сектор на щастието – на 28 май планетата на късмета навлиза в Близнаци и определено ще почувствате, че идва времето на вашия личен успех. Дори вътрешно ще има чувство на голямо облекчение, сякаш от вас е свален товар, който може би сте носили от началото на 2024 г. Може да ви дойде вдъхновение как да развиете личен бизнес, а за много Водолеи има шанс да срещнат любовта си! Спомнете си какво ви се случи през 2012 г. - ситуацията, свързана с романтичната сфера на живота, може да се повтори!