Любовта ще победи всичко! Точно това е слоганът за май 2024 г. за Козирозите, защото купчината от планети в сектора на щастието ясно подсказва, че е време да направите какъвто и да е избор в живота си въз основа на това колко обичате себе си. През целия месец вашият управител Сатурн ще бъде в знака Риби, който във вашата карта контролира пътуванията, документите и комуникацията с близките. Ще бъдете много съсредоточени върху общуването повече с любимите хора, пътуването някъде, където се чувствате добре.
В хороскопа на Козирог за май 2024 г. цари работно настроение. В навечерието на лятната ваканция броят на спешните случаи се преобръща. Ще трябва бързо да разрешим няколко въпроса наведнъж, в противен случай дългоочакваната ваканция ще се провали. През месеца на Телеца на преден план е стабилността, която съответства на вътрешното настроение на Козирога. Всички действия трябва да преследват една цел - комфортен живот. Ако няма достатъчно пари за това, трябва да печелите повече. Тъй като Цветното пълнолуние през май е пикът на активността, Козирогът е готов да работи ден и нощ. Натовареният работен график обаче може да се отрази негативно на здравето ви. Правете си чести почивки.

Първите дни на май ще бъдат наситени със събития, което може да се отрази негативно на здравето. Бързо променящите се обстоятелства няма да ви дадат възможност да контролирате живота, много неща няма да вървят по план. Според хороскопа за Козирог във всяка ситуация трябва да запазите спокойствие. Прекомерното форсиране на ситуацията само ще влоши благосъстоянието ви, може да се развие невроза. Благодарение на влиянието на Венера в Телец, която дава дарбата да се радваме на малките неща, Козирогът ще свали бронята и ще покаже истинското си лице. Това е чудесна възможност да подобрите репутацията си в очите на другите, като се появите пред тях по нов начин. Много зависи от умението да се представяте, необходимо е да изглеждате свежи и интелигентни, сякаш нямате проблеми в живота.

Новолунието на 8 май ще се проведе във вашия сектор на щастието и децата на 8 май - може да разберете за бременност или ще започнете напълно нов жизнен цикъл, свързан с любовни отношения. За много Козирози е вероятно да се появи човек, който ще промени живота ви - драматично и безвъзвратно. А за женените Новолунието може да донесе откриването на нов бизнес, например онлайн магазин или някакъв дамски проект.

До средата на месеца потокът от дела няма да намалее, но това не е проблем. Енергията прелива: в допълнение към работните задачи, предстоят и домашни задължения. Общият хороскоп за Козирог за май 2024 г. предлага да не се затормозявате с ежедневието. Времето лети неусетно, затова пролетта се изплъзва, отнасяйки със себе си и спомените. За да си спомняте само хубавото, трябва да се отпуснете подобаващо. С подкрепата на Меркурий в Овен нещата ще вървят гладко. Въпреки че Козирогът може да бъде толкова увлечен от процеса на реорганизация на живота, че напълно да се откаже от себе си. Междувременно настъпва най-благоприятното време за козметични процедури. След зимния студ кожата се нуждае от почивка и възстановяване, време е да се погрижите за красотата си.

Важно събитие за вас ще бъде секстилът на Венера и Сатурн – на 14 май ще се случи най-приятното любовно събитие, за което отдавна мечтаете. За много Козирози това може да донесе красиво пътуване, психологическо и физическо възстановяване. Можете също така да получите подкрепа от жена, която е успешна във финансовия сектор, например бизнесдама. Освен съвет, тя може да ви даде деликатна препоръка в любовната сфера, след което ще преразгледате разбиранията си за взаимоотношенията. За онези Козирози, които отдавна искат да решат проблема с недвижимите имоти, от 18 до 25 май има всички шансове най-накрая да постигнат това, което искат. Марс във вашия жилищен сектор ще донесе пробив по този въпрос: можете да купите или продадете апартамент, земя, гараж. Вероятно мъж, свързан с вас чрез семейни връзки, ще ви помогне в това.

В края на май семейството ще бъде на първо място, въпреки натоварения работен график. За някои общуването е естествена потребност, докато други ще трябва да положат усилия, за да установят контакт. Хороскопът за май за Козирог препоръчва да обсъдите плановете за лятото. Малко вероятно е мненията на различните поколения да съвпаднат; трябва да се постигне компромис. Тъй като духът на съревнование се засилва при Марс в Овен, конкурентната борба ще се засили. Поради нарушаване на доставките и нарушаване на споразуменията предприемачите може да загубят значителна част от печалбите си. Козирозите ще спечелят тази борба, ако не влизат в открита конфронтация. Трябва да работите за намаляване на цените и за разширяване на клиентската си база.

Кулминацията на вашите чувства и душевно състояние ще бъде Пълнолунието на 23 май в Стрелец, което се случва във вашия сектор на лечение и пътуване на дълги разстояния. Ще искате да се пенсионирате, което в крайна сметка ще ви донесе физическо и психическо подобрение. Вероятно сте уморени, време е да промените начина си на живот и отношението си към здравето - точно това ще започне да ви се случва в края на месеца. След Пълнолунието, още на 28 май, Юпитер ще навлезе във вашия здравен сектор, което означава, че може да имате лекар, който ще промени отношението ви към вас самите.