Целият месец е един непрекъснат подарък, така че се пригответе да приемете изненадите на Вселената! Промените се стремят да навлязат в живота на Стрелците и в много отношения ще се пресекат със събитията от 2012 г. - тогава Юпитер, управителят на вашия знак, също влезе в знака на Близнаци. Спомнете си какво се е променило в личния ви живот, подобни ситуации могат да се случат сега.

Месецът започва с вашия господар Юпитер в съвпад с Уран и Венера в знака Телец, който отговаря за вашата работа. Може да имате служебен роман или ако отидете на лечение или се грижите за здравето си, може внезапно да се появи човек. За тези Стрелци, които са в постоянна връзка, Новолунието на 8 май ще донесе нова работа, или нови отговорности в работата. Не се съмняваме обаче, че във всичко това ще има нещо приятно и вълнуващо за вас – ще има повече радост, творчество, нещо приятно в работата ви, може би свързано с женската сфера.

Вярно е, че промените няма да са бързи, но ще засегнат всички области на живота. Любовни приключения, професионални постижения, финансови успехи - напредъкът е очевиден. Позицията на Слънцето в Телец влияе благоприятно на Стрелеца, като го прави по-настойчив и търпелив. Това е време на упорита работа, изгодни предложения изплуват в ръцете ви. Важно е да управлявате правилно откриващите се възможности. Тъй като Цветното пълнолуние през май предизвиква силни емоционални реакции, трябва да пресмятате последствията от действията си. Стрелецът трябва да бъде отговорен към разходите, спонтанните харчове могат сериозно да подкопаят бюджета.
По отношение на финансите първите дни на май няма да ви разочароват, очакват се големи парични постъпления. Не са изключени и приятни изненади под формата на извънреден бонус или финансова помощ от роднини. Според хороскопа на Стрелеца трябва да инвестирате. Нека приходите да са по-високи от планираните, това не е причина да се отдадете на необмислено пазаруване. Тъй като Венера в Телец помага да се постигне състояние на хармония, Стрелецът няма да има причина да бъде недоволен. Въпреки съмненията, ще бъде възможно да се преодолеят всички трудни обстоятелства. За да повдигнете духа, можете да промените имиджа: респектиращият външен вид е по-красноречив от всякакви думи. Достатъчно е да добавите няколко скъпи аксесоара - и образът ще заблести по нов начин.

Средата на месеца ще бъде запомнена с интересни събития, предстои да преживеете много приятни моменти. Значими срещи, богат социален живот - времето ще отлети неусетно. Според общия хороскоп на Стрелец през май 2024 г. трябва да се съобразявате със ситуацията. Небрежната реч и неуместните шеги могат да предизвикат недоразумения, важно е да направите добро впечатление. Необходимостта да бъдете внимателни е продиктувана от позицията на Меркурий в Овен, при която дори разумните идеи се превръщат във фарс. Под влиянието на момента Стрелецът ще направи много грешки, а последствията ще засегнат всички сфери на живота. Особено тревожно е здравето, поради емоционалните колебания хроничните заболявания могат да се влошат.

Важно събитие ще бъде съвпадът на Юпитер и Слънцето на 19 май във вашия здравен сектор. Изведнъж ще се почувствате заредени с енергия, сякаш сте свързани към някакъв слънчев генератор. Разбира се, това може да е човек, може би Телец или Лъв. Наистина ще се чувствате невероятно добре с него и не е нужно да е любовна история. Може да имате невероятен треньор, учител, колега, който сякаш ви озарява. Неочаквано това може да се превърне дори в любовен парадокс – човекът изобщо не е вашият тип, но вие сте се влюбили... в неговата енергия. Да, това се случва и обикновено такива хора ни изпращат с причина.

Личният живот в края на май ще прилича на приказка, но не всеки ще иска да я прочете до края. Въпреки преобладаващата хармония, някои ще се отегчат: наоколо има толкова много изкушения, а животът е толкова кратък. Според хороскопа за май за Стрелец съществува вероятност от предателство. След като сте се поддали на лесната достъпност, може да се окажете в капан, от който няма да има изход. Тъй като Марс в Овен има огнен темперамент, Стрелците, усетили дъха на родната си стихия, забележимо ще се оживят. Тук обаче е важно да не се увличате прекалено и да не забърквате каша: дори фантазиите трябва да имат граница. Препоръчително е да мечтаете за нещо просто и съвсем достъпно. В този случай ще е възможно да се избегнат неразрешими трудности и големи разочарования.

Следващият красив подарък от Вселената ще бъде Пълнолунието на 23 май в Стрелец, което ще ви даде вдъхновение, енергия, сякаш ще почувствате, че някой ви е дал сила, вдъхновение и самочувствие. Може би в този ден ще бъдете център на вниманието, ще отидете в салон за красота или може да се случи важно събитие в една връзка - Пълнолунието ще актуализира оста на вашето партньорство. За някои Стрелец ще има избор - как да развиете по-нататък съюза, кого бихте искали да видите до себе си.

В по-ежедневен формат Пълнолунието ще ви донесе подобрение във външния ви вид; може да искате да отидете в салон за красота и да си купите ярки и маркови артикули. Не си отказвайте това - Юпитер (вашата планета) е точно отговорен за способността да се представяте. 28 май се превръща в знак за вашите взаимоотношения и...клиенти. Може да имате повече почитатели, броят на поръчките във вашата работа и като цяло ще се увеличи.. Изчакайте момента на славата, който ще се покаже в целия си блясък през юни 2024 г.