Лесно и бързо - научете се да приготвяте страхотни коктейли за вашата компания. Бъдете изобретателни и креативни, за постигане на най-добрите резултати. Ето няколко забавни питиета, които няма да позволят на усмивката да слезе от лицето ви.

Маргарита - най-известният и търсен коктейл с текила в света. Вкусът, на който се постига със сок от лайм, коантро и текила, поднесен в чаша със солен ръб.



Кайпириня - бразилско изкушение от лайм, захар и кашаса - националният алкохол на страната, приготвен от захарна трастика. Има богат избор от разновидности, някои от които са с киви, маракуя, манго и т.н.

Принц Игор - да, точно така това е коктейл, приготвен от 40 мл ликьор, 300 мл портокалов сок, 2 с.л. гренадин и 80 мл водка. Всичко това гарнирайте с много лед.

Кръстник - коктейл, съдържащ 30 мл ликьор Амарето, 60 мл течна сметана и 90 мл водка, като задължително не пропускате и леда.

Подарете си един Огнен полет, като разбиете в шейкър 250 мл сок от грейпфурт и 70 мл водка. Разделете сместа в две чаши и във всяка прибавете по 10 мл гренадин и лед.

Пина Колада - нещо екзотично от Пуерто Рико. Кокос, ром и ананас, събрани в едно. Най-добрата комбинация на Карибите. Той е един от най-поръчваните и предлагани коктейли навсякъде по света.



Здрасти, „Джипси”, как си? – сигурно много добре със 100 мл водка, 5 с.л. ликьор, 3 с.л. портокалов сок, 3 с.л. лимонов сок. Остава ви само да добавите резен портокал и лед.

Поръчайте си един „Австралиец”, направен от 90 мл сок от боровинки, 90 мл сок от ананас и 60 мл водка. Прибавете цели боровинки и лед за допълнително удоволствие.

Смесете 250 мл телешки бульон, 7 капки сос Уорчестър и 100 мл водка и ще получите един истински Удар от бик, поднесен с много лед.

Май-Тай -„неземният” коктейл, както е името му, се приготвя с бадемов сироп, кюрасо и ром.



Нагла маймуна - едно интересно предложение от 200 мл сок от портокал, 50 мл бял ром и 50 мл водка, всичко се сервира с много ледени кубчета.

Лимончело - нещо романтично, поднесено от Италия. Този коктейл се приготвя по много интересен начин. Корите на узрели лимони се накисват в пшеничен алкохол, а след това се добавя и захар. Получава се питие, предпочитано вечер за добро храносмилане. Той може да се превърне и в отлична основа за по-силни коктейли.



Може да попаднете на един истински „Хладилник”, ако смесите 100 мл охладено розе, 4 ч.л. сок от лайм, 4 ч.л. гренадин, 60 лм водка и ванилия. Поднася се с ментови листа и лед.

Това са нашите интересни предложения, които ще поддържат доброто ви настроение през лятото. Разбира се, има още много варианти, но сред тези, със сигурност се намира любимият ви - този, който ще привлича вниманието ви всеки път щом седнете на питие с приятели.