Всяка жена мечтае за красиви и дълги нокти. Нежен цвят за лятото и подходяща форма ще са перфектният завършек за лятната ни визия. Но знаем ли как да постигнем здрав вид и да поддържаме ноктите си?

Представяме ви 5 начина, които ще ни помогнат да се сдобием с красиви нокти, без да отделяме прекалено много време.

Спрете да си гризете ноктите

Колкото повече си гризем ноктите, толкова по-неравномерно ще растат. Това ще ги направи слаби и ще ги предразположи към чупене.

Масажирайте ноктите си ежедневно

Доброто кръвообращение предпазва кожата ни и я прави по-красива. Същото важи и за ноктите ни. Важно е да ги масажираме с крем или лосион, преди да си легнем. Това ще увеличи кръвообращението и по този начин ноктите ни ще растат по-бързо.

Не нанасяйте лак за нокти твърде често

Лакът за нокти е сериозен фактор за здравето на ноктите ни. Желанието винаги да сме в тон ни провокира редовно да се лакираме с различни цветове, но химикалите в лаковете правят ноктите ни слаби. Добре е да ги лакираме по-рядко, а ако е особено наложително - да използваме основа.

Оформяйте ноктите си в овална или правоъгълна форма

Ако се оформят в правилна форма, ноктите ни ще растат здрави и дълги. Важно е да ги оформяме по правилния начин и да не ги пилим прекалено енергично.

Приемайте витамини за нокти

Мултивитамините Alive коса, кожа и нокти на Nature's Way съдържат важни витамини, минерали, хиалуронова киселина, колаген и силиций.

Именно силицият е от изключително значение за здравето на ноктите ни, тъй като балансира количеството калций и магнезий в организма. По този начин хормоните ни се балансират и това ни помага да постигнем красиви кожа, коса и нокти.

За жалост, колкото повече растем и остаряваме, толкова повече количеството силиций в организма ни намалява и това се отразява на здравето на организма ни. Alive коса, кожа и нокти на Nature's Way осигурява нужното количество силиций за поддържане на красиви кожа, коса и нокти. За да постигнем здрав вид за своите коса, кожа и нокти, Revita.bg предлага Alive коса, кожа и нокти на Nature's Way на промоционални цени.