Тази вечер ще е по-различна. Тази вечер е вечер за отмъщение. Защото е лесно да отмъщаваш. На себе си, че си допуснал да се довериш. Да отмъстиш на гордостта си, че не си първи, не си единствен. Че си сам. Егото ти е в калта. Предразсъдъци тази нощ ще са по петите му. Ще се заличат. Изчезват. Няма любов. Само интереси. Лесно е да мислиш така. Слагаш най-предизвикателните си дрехи. Маскираш лицето си и прикриваш сенките под очите, белег на отсъстващ сън. Лесно е. Тази вечер отново няма да се спи, както всички преди това, но ще се греши. От онези грешки, след които на сутринта се чувстваш още по-зле, защото си предал себе си. Чест, принципи, достойнство? Лесно е. Заличават се, забравят се. Лесно е. Това ще е от онези сутринти, след които ще се събудиш и ще се чувстваш като курва. След като изчуха душата ти, защо да не дадеш и тялото си. Никому ненужно. В него вече няма сърце. То е вещ. Тази вечер ще търгуваш с него.

Лесно е. Да го предизвикаш. Дори да не беше сложила червило, лесен е. Дошъл там, за да плечкосва. Да парадира с пари, с положение. Да парадира, че ще те има. Лесна си. Предлагаш се сама. Сядаш в скута му и си една от вещите му. Целуваш устни, които някоя друга ще целува на следваща нощ. Пак там, пак така. Не го познаваш. Не те интересува кой е, какъв е. Дали изневерява на някого с теб. Лесно е. Да е за кратко и набързо. Нарича те с умалителни. Не иска да запомни името ти. Не му е нужно. Друго му трябва и ще го получи. То няма име, няма притежател, няма дом. Едно тяло в излишък.
Ще бъдеш каквато си пожелаеш. Ще се казваш както прецениш. Няма нужда да те познава. Няма нужда ти да познаваш себе си. Забравяш се. Забравяш се, защото в момента, в който си спомниш каква си и каква беше преди тази нощ, ще се самобичуваш.

Лесна е. Тя. Ти не. Ти не обичаш лесното. Гледаш я отстрани и я съжаляваш. Предполагаш историята ѝ. Тежко минало може би? Много болка? Мъж? Мечти на пух и прах? Може би, може би. Каквото и да е, тя е лесна. Тя. Ти не. Прибираш се. Сипваш водка. Събличаш дрехите, сваляш грима и благодариш на себе си за самотата, която имаш. Именно любовта към тази самота не те превърна в мишена. Не те направи лесна жена. Тази вечер е по-различна. Имаш себе си. Колкото толкова.

Автор: SilviÁmica