Куспидът е границата между два зодиакални знака. Ако човек е роден в периода, когато Слънцето се движи от един знак в друг, тогава той ще комбинира чертите на характера на всеки от тях.

Много астролози смятат куспидата за мит, но хората, родени на куспидата на знака, обикновено установяват, че класическите общи хороскопи не описват точно тяхната личност. С какво се различават от останалите?

Куспид на властта - Овен-Телец: 16-22 април

Родените през този период са най-решителните личности, които съчетават силата си със способността да действат бързо въз основа на обстоятелствата. Пламенността и страстта на Овена се съчетават добре с непоколебимостта и стабилността на Телеца, което прави човек отличен лидер, способен да води другите.

Енергиен куспид - Телец-Близнаци: 17-23 май

Стабилен Телец и любознателни Близнаци в една „бутилка“. Такъв човек е любознателен, весел, знае как да общува, да създава полезни контакти и има широка перспектива. Той е гъвкав, лесно се адаптира към нови условия, интелигентен и в същото време стабилен.

Магически куспид - Близнаци-Рак: 17-23 юни

Тези късметлии са повече от очарователни. Те взимат способността на Близнаците да общуват, тяхната мобилност и емоционалност, съчетани със замислеността, чувствителността, интуитивността и спокойствието на Рака и резултатът е уникален.

Куспид на просветлението Рак-Лъв: 19-25 юли

Сантименталният, чувствен Рак и царственият, благороден Лъв правят човека емоционален, дарявайки го със способността да отговаря с достойнство и изящество на приливите от емоции, собствени и тези на хората, с които общува.

Но тази комбинация от знаци не винаги е плюс: човек може да стигне до крайности, да бъде спокоен и отстъпчив, а след това да изреве като лъв и да покаже ноктите си.

Преодоляването на противоречията в поведението и намирането на баланс е една от основните задачи на куспида Рак-Лъв.

Творчески куспид - Лъв-Дева: 19-25 август

Взискателни, страстни, харизматични личности, естествени лидери, постигат успех, защото и двете зодии са трудолюбиви и амбициозни. Увереността на Лъва и педантичността и точността на Девата са добра комбинация, която ви позволява да насочите творческата енергия към създаване на материално богатство, да комбинирате творчество и щателна монотонна работа, за да постигнете целите си.

Куспид на баланса - Дева-Везни: 19-25 септември

Куспидът символизира вечното желание за красота, търсенето на баланс между фантазия и реалност, между елегантност и земност, надеждност и лекомислие. 

Този куспид е по-фокусиран от другите върху външната красота на хората и света около тях като цяло, така че родените на куспида Дева-Везни може да имат репутацията на повърхностни.

Те са родени дипломати, практични естети, способни да създават красота навсякъде: във външния вид, в дома си, в отношенията. В същото време те са земни, като всички типични Везни.

Купсид на драмата Везни-Скорпион: 19-25 октомври

Умни, напористи, честни, обективни, суетни, прями, критични към себе си и към другите, родените на ръба на Везни-Скорпион са ярки хора със силна воля. Те понякога приемат живота твърде сериозно и им отнема твърде много време, за да съберат мислите си, когато е необходимо да вземе бързо решение. 

В същото време те са парадоксално склонни към авантюризъм и сексуални, но лоялни към своите избраници, съчетавайки дипломатическите умения на Везни с дълбочината на Скорпиона. За тях е важно да не стават арогантни.

Куспид на революцията - Скорпион-Стрелец: 18-24 ноември

Страстни и авантюристично настроени, хората, родени на куспидата, съчетават силата на Скорпиона и широкогръдието на Стрелеца.

Те са бунтовници, не приемат тиранията, основана на йерархията, и се представят най-добре, когато им се даде възможност да работят сами.

Купсид на пророчество Стрелец-Козирог: 18-24 декември

Мъдрите, креативни и амбициозни хора съчетават оптимизма на Стрелеца с практичността на Козирога. Ползват се с авторитет в обществото, далновидни и решителни са, ясно виждат желаното бъдеще и неуморно го градят за себе си и за тези, които обичат.

Куспид на увереността: Козирог-Водолей: 16-23 януари

Решителни и жизнерадостни, хората, родени под този знак, съчетават непокорната и отворена природа на Водолея с чувството за цел в постигането на вътрешните си цели.

Куспид на чувствителността - Водолей-Риби: 15-21 февруари

Енергията на куспидата е насочена както навътре, така и навън. Хората, родени на върха на Водолей-Риби, се опитват да разберат света от всички страни и основната им задача е да намерят баланс между своето „аз“ и обществото, да се научат как да взаимодействат правилно и ефективно с другите, без да компрометират развитието на духовност.

Мечтателни и състрадателни хора, много чувствителни, но в същото време силни духом, човечни и интелигентни. Те съчетават визионерските качества на Водолей с емпатията на Риби, изразявайки своята интуитивна природа с грация. За тях е важно да контролират степента на потапяне в мечтите и фантазията и да не си позволяват дълго да бягат от реалността.

Куспида на прераждането - Риби-Овен: 17-23 март

Хората на този куспид са под влиянието на две почти противоположни енергии: те са получили като дар чувствителността и мечтателността на Риби, смесени с огнената страст и мощната воля на Овена.

Невъобразима комбинация от активност и пасивност, склонност към фантазия и неистова активност, интуитивност и желание за обективна логическа оценка на случващото се, чести промени в настроението - всичко това е за куспида Риби-Овен.

Ако хората, родени през този период, успеят да съчетаят творческия дух на Риби със смелостта на активния Овен, да обуздаят импулсивността и правилно да оценят действията и реакциите си, те ще постигнат всичките си цели.