Би било хубаво, когато се срещаме с някого, да сме уверени в себе си - всъщност не е ли самочувствието една от най-секси и най-атрактивните ни черти? Хороскопът ни определено мисли така. Винаги избързваме и мислим, че човекът, който изглежда спокоен няма да е източник на драма в отношенията ни. Но истината е, че всички до известна степен сме малко невротични и никой не е в пълна хармония със себе си или със съзнанието си.

С други думи - дори и най-увереният човек има тайни страхове и тези страхове винаги се показват в любовните взаимоотношения. Те обикновено попадат в най-честите категории – външен вид, способности, доверие. Това са само някои от нещата, които могат да попречат на човек да се справи със собствените си взаимоотношения с околните. 

Отвъд завесата на увереността, всички сме просто хора, а според зодиакалния си знак можем да проявим определени черти. Всяка зодия знак има свой страх, който може да се прояви, когато става въпрос за романтични взаимоотношения. Разберете от какво се страхува най-често всяка зодия в любовта в следващите редове.

Овен

Овенът се опасява, че ще бъде разкрит и порицан. Силният и „лош“ Овен може да бъде доста нервен и би предпочел да му се размине. Когато обаче това не се случи, най-вероятно ще се породи огромен конфликт, затова няма да му хареса, ако го хванат. Овенът дълго се страхува, че каквато и погрешна стъпка да направи, ще бъде разкрит и ще се наложи да дава обяснения.

Телец

Този знак иска да обича много, но знае колко дълбока може да стане любовта и да го направи уязвим. Телецът се страхува, че ще бъде уязвим и слаб от любов. Макар да знае, че ако се потопи в нея, може да преживее най-щастливите мигове в живота си, е много предпазлив да не се влюби, тъй като това ще го направи уязвим. Телецът носи уроците от миналото, а това поражда страх от интимност в бъдеще.

Близнаци

Това, от което се страхуват Близнаците, са решенията. Да, това е типично, но и да, истинско е. Ако Близнаците имат връзка и трябва да вземат важно решение като това дали да се омъжат или дори да се разведат, ще го отлагат възможно най-дълго с надеждата, че може би просто моментът ще отмине. Близнаците обичат напредъка, но по-скоро предпочитат да следят този на другите, а не да работят за своя собствен.

Рак

Най-големият им страх е липсата на сигурност в любовта и в живота. Проблемът тук е, че те му обръщат внимание до такава степен, че в крайна сметка привличат несигурни ситуации в живота си. Мислейки толкова много за страха, несъзнателно създават стресови ситуации, през които трябва да преминат. Ракът е щастлив, когато е обичан и обгрижван, но се притеснява за края на отношенията през цялата връзка.

Лъв

Сред най-големите страхове на Лъва е да не бъде забравен, а най-много се страхува, че не е специален. Да си зодия зодия Лъв и да се чувстваш прекалено добре е като проклятие, а страховете, макар и детински, са склонни да го карат да търси внимание при всяка възможност. Когато виждате, че Лъвът прекалява с това, то е защото са в такъв период, който ги накара да вярват, че са ги забравили. Искат да бъдат вашия герой и вярвате или не, искат повече от това.

Дева

Девата се страхува, че ще бъде разочарована - повече сама от себе си, но и от другите. Не е толкова заради това, че Девата търси съвършенство, а че е преживяла загуба в миналото и е била наранена. За съжаление, проблемите от миналото никога не оставят Девата и тя използва тази болка, за да проектира сценарии, които в крайна сметка стават реални. Недоверието ѝ към нещата става проблем в ежедневието ѝ. Девата се страхува, че онова, което обича, ще бъде разрушено и затова често сама го унищожава.

Везни

Везните имат силен страх от загуба на контрол. Тъй като са доброжелателни и състрадателни по природа, в крайна сметка се отказват от собствената си свобода заради другите. Те се изморяват от добротата си, а когато това стане, се оказва, че са дали твърде много. Това ги кара да направят дълбок самоанализ и непрекъснато се чудят дали техният живот е техен изобщо.

Скорпион

Типичният Скорпион се страхува от инертността. Това са хора, които получават това, което искат. Те се борят за правата си и ще направят всичко, за да живеят добре. Когато Скорпионът не може да промени нещо, страда. Скуката му е позната и макар да има голямо въображение за бягство от нея, когато не се получи, Скорпионът започва да се чувства много неспокоен и дори изплашен.

Стрелец

Страхът от сливане с тълпата е начело в списъка на Стрелеца. Те са силни хора, които никога няма да приемат, че не са уникални, може би странни и индивидуалисти в мисленето и в действията си. Стрелецът страни от всяка ситуация, в която би могъл да се почувства като останалите – наистина иска да е специален. Най-големият им страх е някой, например любимият им да мисли, че са обикновени.

Козирог

Обикновено представителите на тази зодия са защитници на слабите, а това, от което се страхуват най-много, е да не бъдат чути. Козирогът иска неговата дума да се взема предвид, така че дори не помисляйте да им затваряте устата. Те не обичат да бъдат в ъгъла и ако възникне такава ситуация, ще започнат да говорят още по-силно. Козирогът се страхува да остане нечут.

Водолей

Тези хора се страхуват от това да нямат право на избор. Ако са обвързани с друг Водолей, може да стигнат до напрягащи ги ситуации, докато изразяват мнението си, но така утвърждават собственото си чувство за индивидуалност. Не искат другите да вземат решения вместо тях. Искат да изразят сами себе си и се страхуват, ако този избор им бъде отнет.

Риби

Родените под знака на Риби имат дълбок страх от отхвърляне. Докато всички го имаме до известна степен, при Рибите той е доста изразен. Страхът им се проявява като плач и понякога дори като мъчение. Не се опитват да отблъснат останалите, просто така изразяват страха си: плачат и хленчат. Често пъти, Рибите сами отстранят себе си от уравнението, като отхвърлят самите себе си, преди другите дори да имат шанс да го направят.