Хю Грант и Елизабет Хърли някога бяха една от любимите двойки на Обединеното кралство. Той беше харизматичният актьор, а тя - британското момиче на блясъка. Но връзката им бе подложена на сериозно изпитание, когато актьорът бе арестуван от полицията в една съдбовна нощ в Лос Анджелис през 1995 г.

Изненадващо, Хърли застана до него по време на целия скандал. В крайна сметка двамата се разделят пет години по-късно, но и до днес остават най-добри приятели.

Ето как се развиват отношенията им…


Двойката се запознава на снимачната площадка на испанския филм “Надпревара с вятъра” през 1987 г. Това е първата голяма актьорска роля на Хърли.

Грант играе лорд Байрон в драмата-мистерия, а Хърли - бившата му любовница Клер Клермон. Между звездите има химия както на снимачната площадка, така и извън нея и скоро излизат на среща. Връзката им продължава 13 години.

Връзката им е подложена на сериозно изпитание през 1995 г., когато Грант е арестуван за непристойно поведение, след като е взел секс работничка от Сънсет Стрип в Лос Анджелис.

По това време актьорът е в Холивуд, за да промотира филма си "Девет месеца". Но след това той се озова зад решетките и сега има снимка, която завинаги ще го преследва.

"Снощи направих нещо напълно безумно. Нараних хората, които обичам, и смутих хората, с които работя. И за двете неща съжалявам повече, отколкото бих могъл да кажа", казва той в публично изявление след ареста си.

Изненадващо Хърли застава до него по време на цялото изпитание, но в крайна сметка през 2000 г. двамата тръгват по различни пътища, като скандалът с изневярата от 1995 г. несъмнено играе роля за раздялата им.

Въпреки че и до днес Хърли не е говорила за ареста, Грант го е обсъждал в многобройни интервюта.

През 2017 г. Хърли омаловажи ситуацията във вече несъществуващия си телевизионен сериал “Кралски особи”. Актрисата играеше кралица Елена, измислената кралица на Англия, която е сгодена за мъжка проститутка на име "Огромния Грант". Странична бележка: тя не е спала с него, но шегата зарадва зрителите.


Грант и Хърли никога не се женят и нямат деца заедно, но остават най-близки приятели. Бившите се разделят преди 22 години, но все още поддържат връзка. Всеки ден.

"Срещнахме се на един филм преди 29 години и той и до днес е най-добрият ми приятел и все още си говоря с него всеки ден", казва тя пред Us Weekly през 2016 г. "Това беше най-добрият съквартирант, който някога съм имала със сигурност".