Ако има нещо, което съм научил от срещата с човека, когото обичаш, това е, че любовта се превръща в избор. Доброволно правим избор всяка секунда, всеки час от деня.

Приказките и разказите са объркали всичко. Често ни учат, че любовта е чувство, но чувствата са мимолетни и ненадеждни. Чувствата не са истински източник на подкрепа за вас или вашия партньор. Връзката не може да бъде определена от нещо толкова непредсказуемо като чувствата или емоциите ви в момента.

Затова любовта е избор и аз избирам да бъда с теб. Избирам да те обичам, независимо от това колко страх има в сърцето ми. Избирам да поставя сърцето си в ръцете ти и се надявам да не го счупиш. Избирам да се доверя, че ще останеш лоялен и умишлено няма да ме нараниш. Без значение какво ще последва, ще се хвърля в огъня и дори няма да помисля повече за най-лошите си страхове, несигурността или съмненията - все пак ще избера теб, ще избера нас, ще избера любовта, която няма граници, любовта, която дава сила, която те кара да се чувстваш така, сякаш летиш... Избирам да бъда с теб, защото сърцето ми знае, че имам нужда само от теб.

Избирам да бъда уязвима и да пусна някого в моето сърце. Избирам да лекувам изтънените си ръбове и щетите, нанесени от другите, защото искам да мога да те избера от все сърце. Избирам да се излекувам, за да не се налага да нося повече болката си - моите съмнения и страхове. 

Избирам да се събуждам всеки ден в 4 сутринта, за да гледам изгрева, защото искам да знам защо толкова харесваш изгревите, искам да бъдем заедно на всеки изгрев до края на дните ни. Избирам да бъда до теб на всяко приключение, защото знам, че понякога се чувстваш самотен и никога не искам да се чувстваш сам. Избирам да излизаме заедно по любимите ни ресторанти, защото знам, че ще създаваме още спомени. Избирам да те подкрепям във всяко начинание и да успокоя несигурността и притесненията ти, защото ти избра да направиш същото за мен.

Ти си всичко за мен и не заслужаваш да бъдеш наполовина обичан поради постоянно променящите се чувства. Това е доста просто: избирам да бъда с теб. Избирам теб. Защото любовта е избор.