Ако някога се окажеш в отношения, които не ти дават щастието и удовлетворението, които търсиш, тогава трябва да си честна със себе си и просто да ги прекратиш. Трябва да събереш смелост да се отдалечиш от нещо, което не е предназначено за теб - колкото и да ти се иска да е.

Никога не принуждавай себе си да бъдеш с човек, който ти носи много тревога, съмнение и несигурност. Не трябва да се преструваш, че не те боли всеки път, когато някой манипулира чувствата и емоциите ти. Не трябва да се преструваш, че за теб няма значение, че някой винаги те лъже и ти дава фалшиви обещания. Не трябва да приемаш безсмислени извинения от един и същ човек за едни и същи грешки отново и отново.

По никакъв начин не си длъжна да поддържаш връзка с някого само защото сте били заедно известно време. Не забравяй, че любовта не е нещо, което можеш да измериш с времето. Тя не е нещо, което хората автоматично просто имат, защото са в дълга връзка. Имаш право да се отдалечиш от отношенията, ако знаеш, че обичта не присъства в тях. Защото в края на деня винаги ще знаеш кога любовта в една връзка е реална. В едни истински любящи отношения няма усещане на нечестност, измама или токсичност. В истинската любовна връзка има истина, смирение и чистота.

Трябва да спреш да лъжеш себе си. Разбери, че човекът, с когото си, е причината да плачеш всяка нощ. Не е нужно да поддържаш връзка с някого, за когото е ясно, че те използва и злоупотребява с теб. Трябва да събереш смелост да кажеш сбогом на една връзка, която причинява толкова много стрес в живота ти. Не трябва да се примиряваш с това, че си с някой, който ти носи негативност, безпокойство и несигурност.

Наистина не заслужаваш да бъдеш с човек, който те кара да се притесняваш всеки път, когато сте заедно. Не се налага да се примиряваш с някого, който отменя срещите ви. Не трябва да си във връзка с някого, който постоянно избира да прекарва време с други хора. Не трябва да се занимаваш с човек, който постоянно те кара да чакаш, който умишлено губи време, за да играе с чувствата ти. Не бива да се налага да се чудиш дали правиш нещо нередно в отношенията само защото партньорът ти не реагира.

Не заслужаваш да бъдеш с човек, който винаги нарушава обещанията си към теб. Не заслужаваш воек, който говори, но не предприема действия. Заслужаваш връзка, в която усещаш постоянство, стабилност и сигурност в човека, с когото си. Защото истината е, че всички тези неща идват с любовта - но само когато тя е истинска. Не заслужаваш нищо по-малко от обич, която е честна, чиста и истинска.

Заслужаваш любов, която пали огън в душата ти. Такава, която разтърсва света ти. Заслужаваш обич, която ти дава нова представа за живота, любов, която те кара да видиш света в изцяло нова светлина. Не заслужаваш да бъдеш с някой, който усложнява живота ти по ненужен начин. Не заслужаваш да си с човек, който е с теб само когато е удобно. Заслужаваш справедливо отношение към времето. Защото в края на деня истинската любов ще издържи, без значение колко трудни са обстоятелствата.

Истината е, че истинската любов винаги те изненадва, но по добър начин. Истинската обич винаги ще намери начин да те заинтригува, начин да те забавлява. Любовта може да означава много неща за много различни хора. И ти трябва да решиш какво наистина означава тя за теб. Ако установиш, че връзката, в която се намираш, не отговаря на стандартите на това, което считаш за любов, тогава не бива да се срамуваш да се отдалечиш от всичко това.