Все още вярвам, че всички съобщения, които си изпратила и са останали игнорирани, непочувствани и просто прочетени, ще се върнат при теб под формата на мили думи и постоянни действия. По начин, който не те оставя объркана и чудеща се. По начин, по който знаеш, че всяка дума е истина, че всяка емоция е реална и лъжите са останали в миналото. Нещо, за което бегло си спомняш. Нещо, за което не се налага да се тревожиш.

Все още вярвам, че нощите, в които си седяла будна, чакайки едно обаждане, което така и не е дошло, ще бъдат заменени от часове на разговори с някого, който не иска да затваря телефона. Няма да се чувстваш сякаш го отегчаваш. Няма да си единствената, която задава въпроси, за да поддържа разговора. Няма да си единствената, която заспива с широка усмивка на лицето. Няма да се будиш сутрин, чудейки се кога ще бъде следващото обаждане, защото телефонът ще зазвъни веднага.

Все още вярвам, че всички „срещи“, които си си правила сама, ще бъдат пресъздадени, но този път няма да си сама. Ще имаш на-добрата компания. Ще стоите заедно, докато ресторантът затвори. Ще си прекарвате невероятно и ще забравиш вечерите, които си се взирала през прозореца, чудейки се защо не си достатъчно добра. Ще бъдеш с някого, който те кара да се чувстваш ценена. Някой, който ще отделя време за теб и ще иска да опита любимата ти храна. Някой, който няма да може да ти се насити. Някой, който вече планира всички следващи срещи, на които смята да те отведе.

Все още вярвам, че всички години, в които си била неразбрана, необичана и нежелана, ще бъдат изтрити от някого, който знае цената ти. Някой, който се опитва да разбере сложната ти природа. Някой, който не мисли, че чувствата ти му идват в повече. Някой, който не те засрамв, защото си прекалено чувствителна или прекалено романтична. Някой, който не се подиграва на красивите ти качества, които те правят тази, която си. Някой, който не те насилва да се промениш, за да го впечатлиш. Някой, който озарява всяка частичка от теб.

Все още вярвам, че всички сълзи, които си пропиляла по хора, които са те изоставили и са разбили сърцето ти, ще избледнеят и ще откриеш любовта, която никога не си очаквала. Ще намериш щастие, спокойствие и сигурност. Ще намериш онази любов, която ще компенсира разочарованията и болката. Тази, която надминава очакванията ти. Тази, която не те кара да се чувстваш сякаш е едностранна или само плод на въображението ти. Ще откриеш любовта, която те кара да се чувстваш благодарна и ще се чудиш какво си направила, за да я заслужиш.

И това е любовта, която те намира заради всичката любов, която си дарявала досега, всичките пъти, в които сърцето ти е вярвало, всичките молитви, които си отправяла и всички моменти, в които си давала, без да получиш нищо. Това е любовта, която те намира и те кара да повярваш, че любовта никога не е пропиляна – тя просто се е събирала в сърцето на човек, който ще дойде и ще ти даде всичко, което си дарявала досега. И дори повече.