Овен: Необичайно агресивен, примитивен и жесток. Трудно запомня и най-простите неща. Обикновено е зает с това да си търси нова врата. Вулгарен, разпуснат, обича бира и солени неща. В детството си мечтае за кариера на военен и затова постоянно предизвиква раздор. В семейния живот трябва постоянно да се държи далеч от парите – всичко пропилява мигновено, а за какво – не знае. Сред хора е досаден, може с часове да говори за себе си, без да забелязва другите. В нетрезво състояние е склонен към буйства и скандали.

Телец: Дребнав, досаден, подлизурко и доносник. В живота си се ориентира накъдето духне вятъра и изпълнява всички указания на началството. Изкарва се алтруист (а ако е жена – мъченица), а всъщност презира всички, считайки се за център на вселената. Обича богатството: трупа го стриктно и неуморно. Готов е да свали последната риза, но не от себе си, а от ближния. Семейството си тероризира от детството си до дълбока старост, въпреки че външно изглежда ласкав и любезен. Не се доверява на никого, даже на себе си.

Близнаци: Вечното дете – както интелектуално, така и в чувствата. Отказва да порасне и често паразитира на някого до дълбока старост. Единственото, което действително обича, е да приказва, преливайки от пусто в празно. Чете малко, но за всичко има свое мнение, което мени десет, дванайсет пъти в седмицата. В по-напреднала възраст изпада в съзерцателност. Често става актьор или писател. Не понася напрежението, нито умственото, нито физическото. Обожава да посреща гости, но ги черпи в най-добрия случай с чай, а обикновено – с празни приказки.

Рак: Предопределен неудачник. Консерватор, отдаден на самосъзерцателност. Не мени убежденията си, но обича да спори, за да се присмее над опонента и израсне в собствените си очи. От страх може да нападне пръв, но когато почувства опасност, се спасява с бягство в своята дупка – мястото, което обича повече от всичко. С удоволствие очерня всички, опитва се да се изкара господар на положението, като се преструва на силен и уверен. В действителност се бои от всички и обича уединението и покоя.

Лъв: От ранно детство е склонен към пиянство и кожодерство. В останалите работи е много мързелив. Постоянно иска пари от родителите си, после от приятелите и познатите. Неговата хипертрофирана гордост и самолюбие могат да отровят живота на всеки, а разточителността му - да разори всеки джоб. Обича целия свят да се върти около него. Затова винаги и във всичко се стреми да бъде пръв, а ако не се получава, настроението му видимо се скапва. Обича работата, стига да работи върху себе си. Жените са развратни, а наред с това – мърляви и лоши домакини. Мъжете, ако не са пияници, най-често са върли комарджии. Непоколебимо чувство за собствено величие, собствени ценности и безгрешност.

Дева: Обоняние на слон, ум на заек. Дребнава, алчна, скучна и свадлива. Педантизмът на Девата я прави непоносима както в работата, така и у дома. Със своите капризи е способна да погуби всяко начинание и да изкара всеки от нерви. Никога не импровизира и съставя най-подробни скучни планове за себе си и своите близки, въпреки техните протести. Всичко у нея е хладен разчет. Всичко, което прави, е тежко, солидно и скучно. Освен това е майстор на интригите и ако има врагове, не се успокоява докато не се справи с рода им до десето коляно.

Везни: И двете му ръце са леви. Чувство за хумор и честолюбие – в зачатъчно състояние. Никога няма нито пари, нито късмет в любовта, не му върви нито вкъщи, нито на работата. Не може нито да печели, нито да се открои, нито да блесне. Патологически не умее да взема решения, започва да трепери, покрива се с пот и накрая изгубва съзнание, затова всички решения в живота им взимат другите – най-често родителите им, а на по-късен етап – съпрузите и децата им. Обича да се изкарва експерт по изкуствата, често пише сълзливи мемоари.

Скорпион: Много опасни дори на разстояние. Изменят, лъжат, интригантстват само заради удоволствието да унищожават. Садисти и мазохисти едновременно. Не щадят никакви средства за достигане на желаната цел. Не жалейки сили и средства, създават добро мнение за себе си, за да ударят след това предателски в тила. Правят кариера, като оставят трупове след себе си. Ако са казали, че ценят приятелството ти, значи преди час са написали за теб донос до началството. Обожават пошли анекдоти и порнографски филми.

Стрелец: Преди всичко изглежда като щастлив идиот и почти винаги действително е такъв. Кретенският му оптимизъм и упоритост не се прекършват от нищо, даже да му падне тухла на главата. След като поговорите с него пет минути, ви се иска бързо и безболезнено да го довършите. От детството обича да налага на всички своето обкръжение и своите идиотски идеи. Агресивен оптимист, в съвместния живот коства маса усилия. Обича да лъже и да си измисля. Обича тълпите, шумните сборища и места, където може без пари да хапне и пийне.

Козирог: Жесток, хладен и бездушен като айсберг. В дома е жандарм, на работата – тиранин. В подтискането на другите вижда смисъла на живота си, заяжда се за дреболии, абсолютно лишен от чувство на хумор. Бие децата си и тероризира съпругата (съпругът) си. Отстъпва само пред превъзхождаща физическа сила или интензивен психически натиск. Интелектуално примитивен, без фантазия, но отмъстителен и злопаметен: никога и на никого не прощава. Рядко съчетание на мания за величие, комплекс за малоценност и минимални умствени и психически способности. Затова винаги се катери в началството. Склонен към брутално и показно самоубийство.

Водолей: Фантазьор и мечтател, изцяло откъснат от реалния живот. Никога не връща парите, които дължи, защото веднага ги губи и забравя за тях. Постоянно нарушава обещанията си, не обича да работи. Заговорничи и хвърля кал върху близките си, винаги зад гърба им. Има влечение към грубата гастрономия и вулгарната фантастика, която купува в огромни количества. Прекарва отпуската си в някаква дупка, тъй като всичките си пари е похарчил за един от проектите по спасяване на света, които има в изобилие. Склонен към резки промени, Водолеят може да бъде чудесна компания до един момент, а след това да съсипе изкарването на всички с две приказки.

Риби: Не могат да живеят без измама и подлост. Увличат се обикновено до такава степен, че сами не могат да определят кое е истина и кое не. Рибата си противоречи сама на себе си, преиначавайки нещата непрекъснато, но без да има от това никаква изгода, постъпвайки според принципа "Изкуство заради самото изкуство". Освен това, Рибата много обича да се рови в мръсното бельо на другите, правейки се на домашен психоаналитик и след това да разнася чуждите тайни и откровения. Еротоманията е заложена дълбоко в Рибите и ето защо мъжете са откровени курвари, а жените – постоянно възбудени от еротични фантазии, но обикновено незадоволени. Да работи и въобще да прави каквото и да било не обича и не умее.