ОВЕН

Тоналността на любовния ви живот ще бъде смекчена в началото на годината. Ще се чудите много през 2013 година и отговорите никога няма да са прости. Независимо дали сте обвързани или не, ще се сблъскате с обстоятелства, които ще ви дадат възможност да затвърдите вече съществуваща връзка или да създадете нова и много благоприятна в дългосрочен план, при условие, че сте готови да проявите търпение по отношение на развитието на партньора ви. Вашата привлекателност определено ще се увеличи, няма да имате никакви проблеми в съблазняването, ще се убедите, че вашето изразяване ще успява да въздейства и вашата емоционалност също. Също така не трябва да се колебаете особено да забравите резервираността си и да приемете поканите и забавленията, които ще се появят. Тези забавления ще бъдат свързани с любовта, срещите ще бъдат благоприятни в края на годината. Разбирателството ще поддържа aтмосферата, което ще бъде перфектно за свеждането до минимум на различията между вас и партньора ви. Ще подлагате на изпитание нуждата да се съсредоточите върху стремежите си и дълбоко в себе си ще искате да ги покажете по свой начин. Ще отидете отвъд външният вид и ще търсите някой, който е напълно искрен, за да се възползвате напълно от добрите неща в живота. Може да бъдете нежни, внимателни и тактични и в същото време по-истински и неподправени от всякога. През тази година отношенията с децата са благоприятни, ще бъдете в хармония със семейството си и любимите хора.

ТЕЛЕЦ

През тази година вие решително клоните към спокойствие в сферата на любовта. Жаждата ви за спокойствие и хармония нараства. Но обстоятелствата, които са ви известни, обаче ще ви насърчават да се оттеглите по въпрос, който е важен и съществен, но е в противоположност с вашият вътрешен мир. От друга страна, вие вероятно ще привличате партньори, които търсят закрила. Бъдете внимателни, дори това да ви ласкае. В дългосрочен план, това може да се превърне в тежест за вас. През Април 2013, Марс ще ви донесе удоволствия, ще бъдете в правото си да покажете желанията си, дори най-интимните. Част от представителите на този зодиакален знак ще живеят за първи път! Ако сте обвързани, партньора ви ще бъде склонен да разбере вашата интимност; интимните разговори ще протичат по-гладко. Вашето търпение влияе позитивно и омекотява "ъглите" на вашата връзка. След това ще забележите, че хармонията между вас нараства. Самоувереността ви ще се засили и това ще ви помогне да запазите спокойствие въпреки псевдо критиките на партньора ви. Ако сте в двусмислена или неясна ситуация, случайно ще научите нещо през последните 2 месеца на годината, което ще ви позволи да видите по-ясно ситуацията, преди да съдите и отсечете окончателно, този път това е желателно.

БЛИЗНАЦИ

Стабилността на вашите емоционални връзки ще бъде едно от предимствата ви през тази година. Разположението на Сатурн и Нептун ще бъде причина да се събудят във вас страхове, което ще предизвика защитна реакция в конструктивна насока в отношението ви към партньора. Въздействието на Уран и Слънцето ще ви помогне в усилията да изразите любовта си. Освен това, промените, които предприехте, започват да дават резултати. Като цяло обстановката ще бъде деликатна в началото на годината. В любовната сфера ще преобладава повишената чувствителност, ще имате повече средства да затвърдите връзката си, ще има хармония между вас, без да губите тръпката в любовта, която е завладяла сърцето ви. Ще можете да обмислите изискванията си, ако сте все още необвързани, срещите изискват усилия в тази насока, постарайте се да не изглеждате прекалено неотстъпчиви. Вашите спонтанни реакции ще бъдат изпълнени с емоции. Но това няма да бъде изненада за партньора ви, особено ако знае колко сте чувствителни. Ако сте необвързани, ще се сблъскате със запомнящи се събития, ще планирате срещи. Любовта от пръв поглед не е мит... Няма да играете ролята на срамежлив човек дълго време. Тези нови начинания е възможно да ви принудят да забравите вашата сдържаност и резервираност, но най-вече да погледнете противоположната страна на страховете си: привличате към вас хора, които откриват най-скритите ви слабости без затруднения.

РАК

Освен естествената ви склонност да идеализирате любовните песни, през тази година ще надминете това и ще конкретизирате вашите най-лични мечти. Няма да имате търпение да играете роли, и най-вече тази на незаинтересованост, която вие не изпитвате! Така че, може да изпитате затруднения относно необходимостта от лична свобода на партньора ви, който няма да спре да отстоява своята независимост, особено през първите три месеца на годината. След това ще имате възможност да преминете към действие и да намалите шансовете за нараняване. Тогава магнетизма ви ще има по-голямо въздействие в сферата на любовта. От друга страна, Сатурн ще събуди във вас страхове от изоставяне, които са започнали много далече в миналото...И дори без това да отиде твърде далеч, вие ще усетите дълбока нужда да се убедите в сигурността на вашето обкръжение. Това не е момента да се стремите да правите радикални промени. Но все още ще събирате елементите преди да започнете промените, които ще се появят ясно пред вас следващата година. За онези от вас, които са необвързани, ще имате неочаквани и странни срещи в перспектива, изпълнени с екзотика, няма да съжалявате.

ЛЪВ

През 2013 година, любовния ви живот ще върви значително по-гладко. Всъщност вие несъзнателно ще започнете да слушате другите и дори ще се поставите изцяло на тяхното място, когато това е необходимо, за да ги разберете добре. С лекота ще виждате чувствителността на вашият партньор в детайли. Това се обяснява с факта, че вие показвате повече чувствителност и алтруизъм, когато го изслушвате и на него това му допада. Съвместното влияние на Плутон и Марс ще доведе до ситуации, които ще бъдат много полезни в създаването на атмосфера на разбирателство и истинска хармония. По всяко време ще чувствате леко нетърпение и раздразнителност преди да си дадете сметка, че сте допуснали да бъдете водени от мисълта, че различията, които знаете че имате с партньора ви ще доведат до край на връзката ви... През 2013 година, тактичността и дипломацията ще бъдат вашата сила повече от всякога. Ако в момента сте необвързани, ще привлечете срещи, които коренно ще променят навиците ви, ще откриете нови вселени и начин на живот. Силните емоции ще бъдат на преден план, ще се увеличи желанието ви да получавате нежност и това ще ви позволи да изживеете изключителни моменти изпълнени с изобилие от чувства. Ако сте обвързани, партньора ви ще има някои изисквания, които ще ви изглеждат по-скоро като заповед, но ще разберете източника им. 

ДЕВА

Ще преживеете моменти на любовно опиянение през тази година. Въпреки, че няма да имате безкрайно време да се посветите на любовта, това няма да ви попречи да изживеете моменти на пълна хармония. Всъщност влиянието на Уран ще ви донесе добра храна, много удоволствие и ще ви улесни в това, да породите страст в партньора ви. Ако сте били в конфликт с половинката си ще имате възможност да се справите лесно с това. Сърцето ви ще ви подтикне към повече удоволствия с партньора ви, да го съблазните повече, дори и ако в крайна сметка нямате точно определена цел. Но това ще подсили и затвърди връзката ви, ако вече живеете съвместно с някой и това ще ви позволи да включите по-лесно половинката си в конкретизиране на плановете ви за двамата. Ще направите официална връзката ви и ще я представите пред семейството си, за да покажат тяхната привързаност в големият ден. Ако в момента сте необвързани, ще имате големи шансове за срещи. Те ще бъдат особено концентрирани върху толерантност, разбиране и нови ценности. Ще привличате хората повече от обикновено с дълбока чувствителност, което съответства на основните ви идеали, ако сте готови да го признаете независимо от моментите ви на съмнение. Възползвайте се от хубавите моменти, за да поставите основите на бъдещето си без проблеми!

ВЕЗНИ

През тази година, любовта ще се появява под формата на увлекателна игра. Очаквайте много поучителни словесни битки с партньора ви или с някой, който е на път да ви стане такъв. Ще научите някои доста специфични начини на поведение в любовта към другите. Ще знаете по-добре какво събужда вашите чувства и това ще ви даде възможност да разберете какъв партньор, каква личност, какви типове ситуации наистина отговарят на вашата същност. Още по-активно ще търсите, това което ви кара да се разнежите и да сияете докато разсъждавате какво преди е било от порядъка на магията на любовта... Внимателно анализирате това в моменти на самота. Влиянието на Уран ви подтиква към тези анализи и това ще ви позволи  за в бъдеще да избегнете тежестта на грешките в собственото ви поведение. Ще се връщате към миналото и това ще ви възпламени отново. Като се вгледате в грешките си отстрани, ще се научите как да премахнете  тенденциите във вас, които нарушават хармонията във връзката ви. Ако в момента сте необвързани, ще ходите на приятелски срещи, които ще отворят много врати за вас; по-добро бъдеще, благодарение на предстоящи връзки, които могат да ви отведат до вашата сродна душа. Ако в момента сте обвързани, ще проведете разговори, които могат лесно да изгладят някои различия, които съществуват между вас, свързани с вашата близост.

СКОРПИОН

Любовният ви живот ще премине през авантюристични обрати тази година. Всъщност, съвсем естествено ще навлезе и поезията. Освен ако откажете да се впуснете в този романтичен поток, в този случай ще преминете през определено вътрешно пробуждане, толкова далеч от силно конструктивни и приятни срещи. Влиянието на Венера и Юпитер ще ви изправи пред обстоятелства, които ще ви подтикнат към емоционалната ви природа, като говорите по-свободно за себе си и по-близо до вашата истинска същност. Вашето излъчване ще бъде в хармония със сърцето ви, едва ли ще искате да съблазнявате чрез измама! И всъщност, ще бъдете докоснати от вашата искреност и спонтанността на коментарите и постъпките ви. Влиянието на Марс в началото на годината ще улесни разговорите ви и ще изпуснете парата през най-благоприятните периоди...Вашият партньор ще се чувства харесван, но малко несигурен! Първите четири месеца на 2013 година, ще бъдат особено благоприятни да се сближите с любимия човек до единно семейство. Ще се нуждаете от повече интимност и близост, дори изолация от външния свят, общи корени с половинката си и да ги предизвикате. Срещите, които ще осъществите през тази година ще ви помогнат да разберете някои все още неясни елементи от миналото ви и да разрушите напразното чувство на вина. Ако сте необвързани, през втората половина на годината, срещите, които ще направите ще бъдат с човек, с когото се допълвате взаимно и имате много сходства. Вие не сте директно срещу различията, които понякога могат да се превърнат в оправдания на двойки, които са много единни и се допълват.

СТРЕЛЕЦ

През тази година вашите любовни връзки ще започват перспективно от гледна точка на стабилност, изграждане и трансформиране в дългосрочен план. Ще можете да се възползвате от подкрепата на Сатурн и Плутон, те ще ви помогнат значително да стигнете до същността на размишленията ви върху любовните ви връзки и емоционалният ви живот. Ще бъдете по-малко лекомислени от обикновено и ще можете да се възползвате от по-добро качество на взаимоотношенията. Ще имате по-голяма нужда от нежност и близост от обичайното. Всякакви видове маски ще станат твърде тежки за носене и все по-безполезни. Така ще знаете как да помогнете на партньора си да бъде възможно най-открит, както и да разграничавате ясно истинските намерения на хората, които ще пресичат пътя ви. Ще бъде невъзможно да ви заблудят! Въпреки всичко не забравяйте да запазите минимално количество незаинтересованост, особено след като сте проучили партньора си толкова, колкото сте пожелали. Ако сте прекалили, твърде вероятно е да направите партньора си недоверчив и в отбранителна позиция. Юпитер и Уран ще ви подкрепят при някои основни промени в любовния ви живот. Ще предприемете преместване в чужбина или нов начин на живот, преустройство на семейството. Ако в момента сте необвързани, ще ходите на срещи, които ще ви помогнат да си дадете сметка за напредъка на вашите желания, които са неясни за вас в този момент.

КОЗИРОГ

Влиянието на Уран, заедно с Марс и Венера ще съживи вашият любовен живот, което ще съответства на цялостна трансформация. Ще има очаквано откритие, независимо от сегашното ви местоположение. Сдържания ви характер ще остави място за по-голямо изтъкване на вашата същност, с повече смелост и изразяване на емоционалната страна на характера ви. Начинанията ви дават повече резултати от обикновено; това е момента да изразите чувствата си, да покажете плановете си като двойка, да осъществите диалози, които ще ви позволят да опознаете повече половинката си. Професионалният ви живот ще се преплита с любовния ви живот, ще има сблъсък, който трябва да предвидите, това може да бъде среща на работното ви място или професионална връзка с партньора ви и т.н... Уран ще ви подтикне да направите промени по пътя си, да харесвате ежедневието си, да изразявате повече въображението си, ще направите това без да съжалявате, като същевременно зачитате неизбежните ограничения на всекидневния живот на вашето съществуване. От друга страна, ще бъдете изкушени да влагате прекалено много благоприличие когато говорите за личните си тревоги пред партньора ви. Би било жалко, ако криете неща от него, за които може да ви помогне за разрешаването им. Следователно можете да покажете също така и слабостите си, ако не и повече, като по този начин ще доставите удоволствие на половинката ви да ви подкрепи; дълбоко в себе си вие искате тази подкрепа.

ВОДОЛЕЙ

През 2013 година, любовта ще бъде обвита със страст. Влиянието на Марс, Венера, по-късно и Нептун ще предизвика във вас нужда от прекомерност в нормално време, ще контролирате много по-добре склонността си към здравия разум, за да оставите повече място за спонтанните импулси. Това се дължи на факта, че сте освободени на емоционално ниво, до известна степен се страхувате по-малко да се отпуснете. Това би било положително за вас, да приключите със съмненията по този въпрос, за да докажете на себе си, че това е вашата природа и нищо друго, което може да породи в другите от истинските чувства във вашата връзка. Нуждата ви да бъдете харесвани се осланя на това. Сатурн и Венера ще ви върнат към миналото, към стари връзки, които се появяват отново. Това може да активизира отново рани и съжаление, трябва да сте изключително бдителни, защото ще трябва да избегнете някои капани в тази ситуация; някои от тях са ви вече известни от опита ви, а другите ще са все още скрити. Приятелските ви връзки тогава ще бъдат много важни за емоционалния ви живот. Съветите на приятелите ви ще могат да ви дадат добър поглед, необходим за да прецените ситуацията. Тези от вас, които са необвързани, ще имат възможност да започнат връзка силно заредена с емоции. Не се страхувайте от голямото количество страст, което ще ви се струпа; живейте в настоящето без да правите прогнози, това е най-добрият начин да изградите бъдещето!

РИБИ

През тази година ще се потопите в еуфория и мекота в любовната сфера. Звездите ще ви дадат възможност да промените посоката на емоционалния ви живот към повече удоволствия и добър живот. Начина ви на мислене ще сложи началото на вашето събуждане. Желанията ви ще бъдат лесно изпълнявани във всички етапи. Независимо дали е моментно привличане или съвместно съжителство, вие ще намирате удоволствия, които да изживеете максимално през целия период. Спонтанно ще активизирате оптимизма и вярата си в живота, които ще бъдат заразителни за партньора ви. От друга страна, вашата повърхностна чувствителност е вероятно да ви накара да анализирате много трудно някои ситуации и коментари. Могат да се появят абсурдни страхове, причинени от субективни чувства. Трябва да се сближите с хора, които отговарят истински на вашата чувствителност. По този начин ще поемете риска да прибързате и да изплуват някои спомени от миналото. Необходимо е да се погрижите да запазите самообладание преди да реагирате импулсивно. Получаването на радости в настоящият момент е основният елемент, който ще ви помогне да избегнете тази вътрешна несигурност. Трябва да прогоните страховете си, ако искате наистина да запазите щастието. Ако в момента сте обвързани, ще имате поводи за много и лични диалози, което ще доведе до напредък в "топенето на ледовете" между вас. Плановете ви ще се развиват добре; ще хармонизирате взаимните си желания без проблеми.