На 21.01., в 07.00. часа сутринта настъпва Пълно лунно затъмнение. Тогава Луната, която се намира в знака Лъв, застава в права линия със Земята и Слънцето във Водолей. Земята хвърля сянката си върху нощното Светило и тя остава затъмнена за земния наблюдател.

Събитието ще действа най-силно от 19.01. до 23.01. През този период е много важно да сме внимателни за нещата, за които отговаря оста Лъв-Водолей, а това са именно преследването на целите и мечтите, внезапните промени, забавленията с приятели, флиртовете, социалните контакти, демонстрацията на таланти и ексцентричността.

Добре е през периода да не започваме важни неща, да не се подлагаме на хирургични или медицински интервенции, да не правим скъпи покупки и да не подписваме обвързващи договори.

Ако излизаме по социални събития съществува риск да се увлечем и да прекалим, както с търсенето на внимание и изпъкването над другите, така и с прекаленото преиграване.

За сметка на това дните около Затъмнението са подходящи за приключване на неща и разчистване на дома и офиса.

Също така през периода съществува рискът да сме свръх емоционални и да реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които впоследствие да съжаляваме. Добре е също така да сме внимателни с флиртовете и закачките, за да не подведем някого, на когото държим.

Най-напрегнат ще бъде периодът за неподвижните знаци Лъв, Водолей, Скорпион и Телец, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях съществува риск, заради дребни и не особено съществени неща да си навлекат големи неприятности. Те ще бъдат със свръх изострени нерви и не особено търпеливи към останалите и по всяка вероятност ще тръгнат да се изясняват с близък до тях човек, многократно влошавайки ситуацията.

Въздушните знаци Везни и Близнаци е възможно да получат важни съобщения, които силно да ги развълнуват. Ако написаното или казаното не им е много ясно е важно да си дадат време за реакция, а да не действат първо сигнално, понеже съществува риск от недоразумения.

Водните знаци Риби и Рак не е изключено да се впуснат в нощен живот и забавления. Добре е да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да си навлекат здравословни неразположения впоследствие.

Земните знаци Козирог и Дева е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта с човек, когото харесват. Много е важно да са внимателни да не прекалят и да притиснат другия прекалено, оставяйки го без достатъчно пространство.

Огнените знаци Стрелец и Овен ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.