Аз съм и като медиатор за разрешаване на партньорските конфликти и като жена, преминала през личните си трудности и кризи, осъзнавам колко е ценно да разбираме и развиваме нашите отношения с любимия партньор и деца.

Преди изпитвах вина, че не съм достатъчно добра майка, защото не винаги съм до детето си, когато то има нужда, защото понякога му отказвам, защото има моменти когато му се гневя, защото то ме обича, а аз избирам понякога нещо друго извън него…. Чувствах слабост пред мъжа си, че много работя, че често съм уморена и не мога да му дам повече от своето присъствие за него…..и правех своите грешки - да премълчавам част от тези чувства от страх да не изглеждам слаба или просто не давах право на себе си да бъда автентична.

Осъзнах, че на първо място аз съм човек и житейските уроци не ме подминават независимо от това, че съм психолог

Анализирайки себе си, работя непрекъснато за своето личностно осъзнаване и промяна. Всяко знание и практика от моето професионално развитие, аз прилагам първо върху себе си. Затова споделям на хората, посетили моите семинари, че не само аз съм техен учител, но и те мой, защото всички се учим и развиваме цял живот.  В тази връзка, си спомням думите на Фройд, който казва, че „животът ни на възрастни преминава в разрешаването на ранно-детските ни травми“. Неосъзнато прехвърляме върху нашите партньори и деца модели, които сме унаследили от нашите родители, някои от тях са здравословни, но други не, но последните са повод за конфликт. Често това, което виждаме в другите, е отражение на нас самите, има неща от които ни боли и трудно осъзнаваме, че гнева ни към другия, всъщност е гняв към себе си.

Психологията дава разбирането, че не е нужно да сме перфектни, че имаме правото на грешки, че всеки има слаби страни и признаването на всичко това, всъщност ни прави по-силни и свободни

Мъжете обичат и могат да приемат тази сила на жената, защото нейната архетипна същност на нежната, слабата, заявяваща своите чувства и грешки, творческата, грижовната, приемащата и можеща да търси помощ с лекота й дава точно тази сила. Децата желаят да видят именно образа на истинската майка. Те са благодарни за това, че тя ги учи, че не  само малките грешат, но и големите. Мъдрата майката може да се извини, да признае слабостите си, да покаже, че решение винаги има и да поеме отговорност за изборите и действията си, като на това учи детето си.

Много от моите клиенти идват на терапия с желанието да разберат защо не са щастливи във връзките си и как да разбират и помагат здравословно на децата си? Къде са тези здравословни граници, които няма да ни поставят в ситуация да забравяме и отхвърляме себе си в името на другите и как да присъстваме до тях без да ги задушаваме, без да сме зависими? Липсата на осъзнато знание за психологията и липсата на духовна мъдрост, ни поставя в ситуация на Его битка един спрямо друг, до всички тези моменти на отдалечаване и конфликт.

По време на Европейският тур, в който ще бъда гостуващ лектор в Лондон, Рим, Виена, Барселона, Мадрид, ще работа по темата за хармоничните отношения с партньора, ще дам много практични съвети и упражнения, които ще бъдат Вашите инструменти за промяна. Дву-дневният семинар е практичен и Вие ще учите чрез преживяването и ще получите техники, с които да привлечете и задържите любовта в живота си. Във втория ден ще обърнем специално внимание на детската психология и навлизането в детската душа. Авторитарната власт или демократична свободия не са най-добрите родителски модели за възпитание.  В последните години се обръща внимание на зачитане на достойнството и признаване на личността още на новороденото. Децата умеят да изразяват чувствата си и имат ресурс да съдействат. Те са чувствителни и много по-духовни, затова често се споменава, че те са наши огледала и учители. Но, ние като родители, не винаги сме готови да видим истината за себе си. Към мен и моят екип се обръщат много родители за помощ, защото са изгубили връзката и разбирането с децата си. Много от симптомите, било то телесни или поведенчески, са един зов за помощ и сигнал за нещо не-здраво във семейната среда или в психичната неудовлетвореност на някой от родителите. Ще дам знание за детските фази на развитие, как да се използва „майчината хипноза“ за успокояване и лечение на децата, как да общувате ефективно, как да се справяте със страховете и гнева на децата.

При желание да научите повече за програмата  на Европейския тур и семинарите, които ще водя,  разгледайте сайта www.magiangelova.com. Научете повече и  участвайте в играта за нашите безплатни подаръци.