Конете са символ на свобода, спокойствие, любов и величие. Те са бягството, от което всеки има нужда. Докоснеш ли се до тях, забравяш за всичко останало. Реещата се грива по време на езда само ни напомня, че трябва да се наслаждаваме на свободата и на живота.

Конете не са обикновени животни. Конете са начин да избягаме от реалността, да се пренесем в свят на приказки и славна история.

Но какви ползи още има ездата и близкият контакт до тези великолепни животни?

Конете ни дават увереност

Когато се доверим на коня, имаме чувството, че можем да постигнем всичко. Ездата и връзката с него помагат на всеки да бъде по-уверен и решителен. Отношенията, които изграждаме с великолепното животно, ни дават усещане за сигурност.

Конната езда развива социалните умения

Когато яздим още от малки, контактите с коня ни помагат да развием дадени умения. Доверието, емпатията и работата в екип са едни от нещата, които ще помогнат за развитието на всяко дете и възрастен. Колкото и невероятно да е, те започват да се развиват още в първия момент, в който се докоснем до него.

Физическо развитие

Ездата стимулира всички мускули, както и мозъка. Тя е идеална за развиване на баланса и координацията. Конната езда развива не само физиката, но и рефлексите ни.

Рехабилитация

Конете са идеални за възстановяване от различни травми, независимо дали те са физически или психически. Ритъмът на движение спомага при проблеми с двигателната система.

Намаляване на стреса

Ездата намалява нивата на стрес. Конете са източник на спокойствие и ни помагат да се отърсим от натовареното ежедневие и да открием вътрешния ни мир.

Свобода за ума и тялото

Всичко това звучи прекрасно, но за нея трябва да открием и перфектните условия. А защо да не съчетаем свободата с още по-голямо спокойствие?

Само на няколко километра от Пловдив се намира комплекс „Тракиец“, който е създаден с любов към величествените животни. Той не е само място за почивка, а много повече. Той предлага редица от удобства, сред които и релакс център. На територията на комплекса се намира огромна конна база, която предлага на посетителите достъп през цялата година. 

С любов към традициите

На 7-ми март празнуваме Тодоровден, а по повод Конския Великден комплекс "Тракиец" ще пренесе всеки един гост назад във времето със събитие, на което и най-малките могат да участват.  Потопете се в една автентична българска традиция за един ден – конната езда, както и различни развлечения. Ще чуете истории, легенди и ще имате шанс да се докоснете до българския фолклор.

Началото е 11 часа, входът е свободен, а забавлението е гарантирано!