Столицата ни е приютила многовековна история. И макар в днешно време рядко да обръщаме внимание на пейзажите, покрай които преминаваме всеки ден, София крие тайни, за които малцина знаят. 

Колко често забелязваме вратите? Те са въображаемият меридиан между видимото и невидимото, те са свързващото и разделящото звено между цели светове.

А знаете ли, че има много врати в любимия ни град, които могат да разкажат истории, за които никой не е чувал? В столицата ни има уникални и много красиви порти, които се отличават с автентични вплетени персонажи. Да, вратите могат да "говорят".

Добрата новина е, че през последната седмица на месец май почитателите на историята и стрийт културата ще имат възможност да се насладят на специалната изложба "Портите на София". 

На 30 и 31 май всички, които искат да се запознаят с автентичните врати в столицата, ще имат възможност да се насладят на фото-изложбата "Портите на София". А откривател и събирател на всичките тези пазители на историята е Маргарита Сивчева. 

Специалната изложба ще бъде открита на 30 май от 18.30 часа на улица Триадица 5 (Espace Port.A). 

Нека заедно разкрием рисунките и летописите, които ще отворят нова врата към познаването и разбирането на историята ни.