Една майка реши да публикува болезнено откровен статус във Фейсбук, който предизвика огромен отзвук, превръщайки я за кратко в знаменитост. В своето писмо до останалите майки Сторм-Манеа Елиът споделя, че не всичко около майчинството е прекрасна благословия, а дори може да ти се струва като „извратена шега”.

Елиът признава, че е написала статуса след ужасен ден с 5-месечния ѝ син: „Вчера преживях един от най-лошите ми дни с него”, разказва тя. „Оставих го с чичо му, отидох до кафенето и плаках, докато пишех това, което чувствах.”

Тя признава, че се е страхувала да публикува писмото си заради хората, които ще я обявят за лоша майка. „Хората постоянно повтарят, че да си родител е най-страхотното нещо, което им се е случвало. А аз си мисля „Не съм си го помисляла цяла седмица, аз ли правя нещо грешно, не обичам ли детето си достатъчно?”

Прочети нейния пост и прецени дали си съгласна с нея:

 „Сега всичко ми изглежда като извратена шега, която не съм разбирала до този момент. Всички онези сладки реклами за връзката между майката и децата ѝ, миниатюрните маратонки, очарователните бебешки подаръци, спамът с бебета в Инстаграм и модните къщи за сладки детски роклички... всички те ме излъгаха. Нито веднъж не съм видяла реклама с плачеща майка, облечена в мръсна пижама, напоена с пот и покрита с повръщано, заключена в собствения си килер, докато се моли на всички възможни богове да ѝ дадат сили и търпение, за да се върне към гадната шега, в която се е превърнал животът ѝ. Някогашната спокойна, уравновесена и търпелива богиня, която можеше да бърка коктейли, да псува редом с моряци и да танцува без спирка до утре на обяд, вече едва може да води разговор, да държи очите си отворени или да се спре да не заплача заради новата „благословия” в живота си.

Иронията е, че всеки родител е мразел, в един или друг момент, новия си живот, но трябва да запомни, че да изрече гласно ненавистта си е като да втрие сол в откритата рана на онези, които биха дали мило и драго за възможността да „мразят” родителството си. Затова просто публикуваш своя снимка, пишеш по един клиширан статус и наслагваш няколко хаштага от рода на „обожавам го”, „майчинство”, „благословена”, а когато някой те попита как си, ти, с цялата сила, която ти е дал 2-часовият сън тази нощ, промълвяваш: „съвсем честно, това е най-страхотното нещо, което ми се е случвало”. А когато няма камери, няма хора или осъдителни погледи, изкрещяваш възможно най-силното „МАМКА МУУУ”, познато до този момент на човечеството, въпреки че го „крещиш” под носа си, във възглавницата или докато си свита на кълбо в килера си, защото малките ти деца най-накрая са заспали. Затова някак си успяваме да се съберем, да станем от пода и да заприличаме отново на хора, за да направим всичко това отначало.

Браво на всички родители, които успяват да се изправят с усмивка на лице и много псувни на ум, с наранени души и чаша силно кафе или вино в ръка. Вие сте моите хора!”