На 23 ноември рожден ден празнува една от най-харесваните дами на младото поколение – певицата и актриса Майли Сайръс. Родена през 1992 година в Нашвил, Тенеси, тя става известна още в тийнейджърсите си години с ролята си в сериала "Хана Монтана". Кариерата й на певица започва след издаването на албума "Meet Miley Cyrus" на 23 юни 2007. 

Харесва ми когато чрез персонажа във филма просветва индивидуалноста на актьора.

Когато стъпя на сцената нищо няма значение. Аз не мисля за това като за работа. Това е просто една забава.

Не съм притеснена, че ще ме хванете да правя нещо, което не бива. Искате да ми хакнете пощата и да намерите голите ми снимки? Мамка му, та аз просто ще ги кача сама!

Ако вярвате в себе си, тогава всичко ще ви се получи!

Когато животът те поставя в ситуация не казвай “Защо мен?”, а кажи “Пробвай ме!

Розовото не е цвят, а отношение към живота.

Много хора смятат моята депресия за отражение на моята неблагодарност, но не е това. Но какво да направя… Няма нещо по-лошо от това да си изкуствено щастлив.

Хората си правят татуировки на някои наистина големи глупости. Знаете ли, че Алек Болдуин си е татуирал инициалите на Хана Монтана? Не, чакайте - беше Стивън Болдуин. Той каза, че е най-големият ми фен, а аз му казах, че моите фенове имат татуировки. И така той си сложи ХМ на рамото. Хората наистина правят глупави неща.

Търся в Гугъл цитати за любов, за щастие, за тъжни неща, просто цитати. Не искам да пиша "Ям бисквита" - Tуитър би могъл да бъде използван за толкова други неща.

Популярността е натиск, но той помага да станеш по-добър.

Не съм се опитвала да бъда секси. Ако го исках, щях да бъда секси. Мога да танцувам далеч по-добре от това. Освен това знам, че плезенето с език също не е секси.

 

Хората грешно си мислят, че съм едно от онези деца от телевизионния ефир, което е започнало да купонясва като лудо, че съм онова трескаво бяло момиче, а аз не съм.

Повече се безпокоя, отколкото да нервнича преди концерти.

В момента съм в такава фаза от кариерата ми, в която мога да съм такава, каквато искам да съм.