Мамо, искам да ти благодаря от цялото си сърце си за всичко, което правиш за мен. Ти си загрижена за бъдещето и за обучението ми. Но не това искам да науча от теб...

Без съмнение ти си най-добрата майка, която мога да пожелая и съм благодарна. Знаеш, че детството ми няма да трае вечно. То е кратък миг, уникален и специален. Понякога ми се струва, че отдаваш прекалено голямо значение на академичното обучение. Не се засягай, че понякога пренебрегваш най-важната част от моето порастване. Разбира се, трябва да мислиш за бъдещето ми, но моля те, не забравяй за настоящето.

Това, което наистина искам да знам, мога да науча само от теб!

А то е толкова много. Всичко, което трябва да направя, е да прекарвам време с теб, да наблюдавам действията ти и избора, който правиш всеки ден. Ти си най-добрият пример, който мога да следвам - моят модел за подражание. Искам да се науча да бъда добър човек. Надявам се, че в бъдеще ще бъда разумна, щедра и състрадателна. Точно като теб, мамо. Искам да имам същото чувство за отговорност и смелост, с която се изправиш пред всяко събитие в живота ми.

Мамо, ти си независима и предприемчива и искам да бъда като теб, да наследя оптимизма, с който се справяш с предизвикателствата на живота. Възхищавам се на твоето търпение и упоритост. Искам и аз да ги притежавам и няма да има значение какво ще ми поднесе живота. Ще са важни благородната ми душа и доброто ми сърце, а това са неща, които не се учат в училище. Само ти можеш да ми оставиш това наследство и го правиш всеки ден, без дори да знаеш.

Решителност! Възможността да следвам мечтите си, дори да изглеждат невъзможни. Точно както винаги казваш:

“Заслужаваме да изпълним желанията си!”

Научи ме да вярвам, че заслужавам красиви чудеса и знам, че ще се случат.

Мамо, единственото нещо, което искам да науча, е да бъда щастлива. Това е пътят, който трябва да следвам, за да имам добро бъдеще. Разбира се, знам, че образованието ми е много важно. Искам да се науча да бъда спокойна. Само така ще мога да живея със същия стил и грация. Искам да се науча да се изправям и да се боря всеки път, когато животът ми нанесе удар. Искам да се поуча от грешките си и да опитам отново без страх.

Ти си най-добрият учител, който ми помага да се науча на благодарност. И затова ти благодаря за всички усилия и жертви. С твоя пример ме учиш, че винаги мога да продължа и да дам всичко в името на безусловната любов.

Мамо, най-доброто наследство, което можеш да ми оставиш, не може да се купи с пари. Най-голямата ни „инвестиция“ е времето, прекарано заедно. Това, което искам да науча от теб, няма нищо общо с английски, география или химия. Просто искам да стана добър човек, да бъда завършена и щастлива. Точно като теб!