Мамо, моля те, бъди внимателна с моето детство. Подхождай с деликатност към първите ми години, защото аз съм нешлифован диамант. Всичко, което се случва в моето детство, ще окаже ефект върху начина, по който раста. Или с други думи, първите ми опити и уроци ще определят моята личност и моя живот като възрастен.

Както можеш да забележиш, всичко, което засяга първите ми години, е много по-сложно, отколкото повечето възрастни си мислят. През този красив, но труден етап, аз откривам света. Мозъчето ми все още се развива и аз започвам да откривам емоциите..

Но най-вече докато съм още бебе уча много за любовта. Разбира се, това мое развитие ще се базира на това, което се случва пред очите ми. Хората, които приемам за моите модели на подражание, моите най-велики примери, ще ме определят като дете и като личност.

Затова без съмнение начинът, по който се отнасяш към мен, е изключителмно важен на този етап. Това насочва посоката, в която се отправя живота ми, към здраве или към болест. Затова настоявам, мамо и тате, както и всички останали в моя живот, да внимавате. Аз съм нешлифован диамант. Трябва да се грижите за мен, за да може да изпъкне красотата ми.

Внимавай с моето детство и с това, което ще отразя от теб

Мамо, моля те, внимавай с моето детство. Запомни, че рано или късно, моят темперамент ще бъде твое отражение. Праиви това, на което ме учиш. Учи ме с действия и думи. Не се страхувай да правиш грешки. Ще се учим от всяка постъпка и след това ще стъпваме на краката си отново.

Помни, че след всяко добре възпитано дете, стоят информирани и отдадени родители. Освен да разпределите ролите си на майка и татко, трнябва да приемете и отговорностите си като модели за подражание на децата си.

Мисли внимателно преди да лъжеш, да проявиш неуважение или да демонстрираш каквото и да било неправилно поведение. Ще попия всичко като гъба.

Никога не ми позволявай да приемам истинската любов между родител и дете като нещо лошо

Не искам да трябва да свиквам с крещене или всякакви видове агресия. Не се оправдавай, казвайки, че това е за мое добро. Така само ще ме принудиш да възприемам насилието като нормален начин за разрешаване на конфликти или за изразяване на лоши чувства.

Моето детство е от изключителна важност. Моята личност се формира през този етап – кой съм аз и как се държа. Това е времето, в което си изграждам начин на мислене. Започвам да формирам своите ценности и принции. И тези малки дефекти ще попият в мен.

Моето детство, това прекрасно съкровище

Мамо, моля те, внимавай с моето детство. Все пак това е нашето споделено богатство. Детството е нематериалното нещо, което ни дава безценната способност да пътуваш назад във времето. Да преживееш отново собственото си детство. Можеш да приемеш този дар да виждаш всичко през чисти и невинни очи.

Преоткрий простотата, новостта и искреността на всяко дете. Приеми беззащитността на тези млади невинни души. Научи се да бъдеш щастлива с по-малко. Виждай всеки проблем като нещо, което просто прибавя подправки към вкуса на живота.

Наслаждавай се на пърханията на пеперуди в стомаха си. Чувствай любопитството и непреодолимото желание да се учиш и да приемаш себе си. Дръж се за дързостта да преследваш и най-смелите си мечти. Успокой горчивостта си и дай на живота искрен и неподправен смях.

Дай воля на всичките си чувства. Емоционалната интелигентност и прозрачността на децата са лекарство за душите на наранените възрастни. Чувствай емпатията на всички около теб. Осъзнай, че си равна с всеки друг човек. И забрави всички глупави различия, в които всички възрастни вярват...