Няма значение дали детето ви ще бъде момче, или момиче, дали очите му ще са сини, или кафяви, или пък косата му ще е на вълни, или права, защото това, което детето носи със себе си… щастие. В най-пълния и истински смисъл на думата!

Днес, в свят на научни постижения и мечти, които се постигат с кредитни карти, има много двойки, които използват медицината, за да изберат пола на бебето си. Това е разрешено само ако целта е да се избегнат полови генетични заболявания.

„Когато новороденото за първи път стисне пръста на баща си в юмручето си, го „хваща” завинаги”! - Габриел Гарсия Маркес

Въпреки това, някои от тях използват тази възможност за „семейното равновесие”, макар и без оправдателна причина. Те искат момче или момиче просто защото вече имат две момчета или обратното. Най-важното нещо, за което трябва да се тревожат обаче е дали бебето ще се роди здраво. Изборът на пол на детето не само е скъп, но и включва лечения с множество странични ефекти. Да, всяко семейство има право и е свободно да избере пътя към мечтата си да има дете. Но важното е единствено едно - любовта към детето е над всичко! Над пола, характера и личността му... 

Ти си най-съкровеният подарък, който съм получавала и ще направя всичко по силите си, за да бъдеш щастливо!

Желаното и дългоочаквано дете е и винаги ще бъде най-прекрасният подарък за своите родители. И полът не би трябвало да е от първостепенно значение! Благодарение на социалния ни прогрес и лични постижения знаем, че характерът на детето не се определя от пола, а от възпитанието, образованието, културата и социалните структури и норми. Момчетата също могат да бъдат чувствителни, а момичетата могат и трябва да бъдат силни, смели, свободни...

И докато момченцата започват да показват привързаността си от най-ранна възраст, от изключително значение е да не обезсърчаваме способността им да бъдат чувствителни и показващи емоциите си, за да не възпрепятстваме съпричастността, близостта и социалните и емоционалните им способности само защото според обществото мъжът трябва да бъде силен, сдържан и горд!  

Ако пък имате момиченце, позволете ѝ да достигне звездите и не се съсредоточавайте върху физическата ѝ красота и това да бъде „доброто момиче” без глас. Нека бъде силна, уверена, чувствителна, но и смела... Нека бъде равна, независимо от пола.

Защото независимо дали бебето ви е момче, или момиче, то трябва да бъде радостно посрещнато и обичано!

Със сигурност през първите седмици от бременността сте слагали ръката върху корема си и сте се чудели какво ли е малкото човече, което расте във вас. Дори може би сте правили списък с възможни имена и декорация на стаята. Представяли сте си, че купувате определени дрехи... докато някой не ви е казал: „Надявам се, че ще е момиче, за да не е буйна!” или „За първо по-добре е да имаш момче!".

„Най-красивото дете на света е... твоето!"

Не обръщайте внимание на подобни коментари и знайте, че момичетата също могат да бъдат буйни и ако първото ви дете е момче, то ще го обичате точно толкова, колкото и ако е момиче! Защото е ваше и без него няма да може да живеете! Останалото не е важно...