От 01.08. до 15.09. Марс, планетата, която отговаря за начина, по който отстояваме и се борим за нещата, за старта и новото начало, ще пребивава в знака Дева, отговарящ за ежедневните дела, подробностите, работата, тонуса и критиката.

Престоят на планетата тук ще ни стимулира да преразгледаме отговорностите и ангажиментите ни, ще сме старателни и много отговорни и по всяка вероятност ще отмятаме задачите си продуктивно и отдадено.

Възможно е да сме критични и прецизни, както към своята работа, така и към работата на заобикалящите. Ще отделяме голямо внимание на подробностите и детайлите и има опасност да губим от поглед цялостната картина.
Някои от нас ще започнат нова работа или ще поемат нов професионален ангажимент, други ще имат нови попълнения на работното място, нови шефове, подчинени или колеги.

Периодът е добър да се погрижим за здравето и тонуса ни, да започнем нов спорт или режим на хранене, да се погрижим за външния си вид, с купуването на нови тоалети, подлагането на подходяща козметична процедура или нова прическа.

Времето е идеално и за това да влагаме енергията си и за неща, които ни доставят удоволствие и благодарение, на които бихме могли да релаксираме подобаващо.

Най-добре ще се отрази преминаването на Марс през Дева на земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. По всяка вероятност те ще започнат нови начинания през периода, ще завържат нови познанства и ще поемат нови, важни за тях ангажименти.
При тях може да се очаква голям напредък по належащ въпрос, както и открояване пред познати, приятели, колеги или семейство с постижения, знания или таланти.

Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец е възможно да подават или попълват документи, да получават или пишат съобщения, да изпращат или получават доставки през периода. При всички случаи ще са много общителни и комуникативни и ще имат успех с предаването и получаването на информация

При водните знаци Рак, Скорпион и Риби са възможни любовни терзания и романтични увлечения. На тях ще им е нужна смелост на сърдечния фронт и достатъчна настъпателност за отстраняване на неразбирателствата.

При Водолеите, Близнаците и Везните ще търсят начини на направят добри инвестиции и дългосрочни сделки, но е важно да си планират добре нещата и да не действат през глава, силно идеализирайки предложенията, които получават в периода.