От 01.01. до 14.02. Марс, планетата, която символизира силата и енергията, с които се борим за нещата и отстояваме себе си, ще преминава през управлявания от нея огнен знак Овен.

Този период е идеален за стартиране на нови дейности, лични или професионални отношения, сключване на сделки, грижа за тонуса и здравето ни, отстояване на позиции, менажиране на стоки и хора. През целия престой на небесното тяло тук, можем да очакваме да сме конкурентно способни, борбени и постигащи. Ще защитаваме позициите си ясно и отчетливо и по всяка вероятност ще успеем да реализираме предварително намислени от нас неща.

Особено облагодетелствани от преминаването на Марс през знака Овен ще бъдат огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще успят да намерят сила и мотивация да прескочат, каквито и препятствия им се изпречват на пътя към постигането на целите. Ще се чувстват изключителни и специални. Ще вярват в успеха си и именно заради това нищо няма да може да им се опре.

Въздушните знаци Везни, Водолей и Близнаци ще са изключително комуникативни и общителни през целия период. Една част от тях ще се сдобият с ново средство за комуникация или транспорт, а други ще подписват нови важни за тях договори или документи.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева ще работят усилено по утвърждаването на авторитета си и ще се изкачват усилено по професионалната стълбица. Важно е обаче да не забравят да обръщат внимание на половинките си. Възможно е доста да пренебрегнат личните си отношения, а това да нарани близките им хора.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион е възможно да трябва да се напасват към нови и независещи от тях обстоятелства. Не са изключени промени в личния им живот, както и на работните им места. Запазвайки позитивизма и концентрирайки се върху най-важното ще успяват бързо да овладяват ситуацията и няма да има нещо което да им се опре при тези промени и което да ги тормози по-дълго време.