От 01.10. до 13.11. Марс, планетата, която отговаря за начина, по който се отстояваме и борим за нещата, за старта и началото, ще преминава през знака Скорпион.

Знакът Скорпион символизира работата с чужди пари, манипулациите, подозрението и големите промени. Периодът е идеален за изготвяне на стратегия за действие. При всички случаи ще сме съсредоточени, борбени,целеустремени, последователни и упорити с нещата, които са важни за нас.

Ще сме склонни да търсим близост в отношенията си с околните, както и дълбок смисъл в нещата, които ни се случват, но съществува рискът да сме по-мрачни и негативни от обикновено, да си сглобяваме измислени сценарии, да търсим конспирации и да подозираме, че заобикалящите не ни мислят доброто. В някои от случаите ще сме прави, но в други е възможно да сгрешим и да развалим отношенията си с хора, които не го заслужават.

Ще имаме силен усет към психологическата мотивация на заобикалящите и лесно ще можем да ги манипулираме, ако искаме тяхната помощ.

Разположението на Марс в Скорпион ще се отрази най-добре на водните знаци Рак, Скорпион и Риби, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще успеят да постигнат големи професионални и личностни успехи.

Някои от тях ще започнат нова работа или нова професионална дейност, други ще имат късмет на любовния фронт, стартирайки или задълбочавайки романтични взаимоотношения.

Въздушните знаци Везни, Водолей и Близнаци може да имат истински прозрения във връзка с финансовото им състояние и да им хрумнат добри идеи за инвестиции или нови бизнес начинания.

Периодът е подходящ огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв да се впуснат в политически, обществени или социални каузи. Те ще имат полза от приятели или познати.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог ще нищят любовен проблем и ще търсят яснота и разбирателство с близък до тях човек. Важно е да не са крайни и прекалено изискващи, за нещата да им се наредят по най-добрия за тях начин.