От 14.02. до 31.03. Марс, планетата, която отговаря за старта и новото начало, както и за начина, по който се отстояваме и борим за нещата, ще пребивава в знака Телец. Това е знакът олицетворяващ комфорта, стабилността, постоянството и материалните блага.

Периодът е идеален да влагаме енергията си и за неща, които ни доставят удоволствие и благодарение на които бихме могли да релаксираме подобаващо. Много е важно да съумеем да се борим за нещата, които искаме, без да позволяваме на прекалено голямата пасивност на ни завладее.

Престоят на планетата в знака Телец ще ни предразположи към постоянство и ще ни фокусира върху конкретна цел. Влагайки равномерно темпо в осъществяването й ще имаме шанса да постигнем невероятен напредък. Ще сме последователни и постоянни, но също така ще търсим възнаграждение за усилията ни и няма да сме никак склонни да ги хвърляме на вятъра.

Най-добре ще се отрази периодът на земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях може да се очаква голям напредък по важен въпрос, както и открояване пред познати, приятели, колеги или семейство с постижения, знания или таланти.

При огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец са възможни любовни терзания и романтични увлечения. На тях ще им е нужна смелост на сърдечния фронт и достатъчна настъпателност за отстраняване на неразбирателствата.

Въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни ще търсят начини на направят добри инвестиции и дългосрочни сделки, но е важно да си планират добре нещата и да не действат през глава, силно идеализирайки предложенията, които получават в периода.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби е възможно да подават или попълват документи, да получават или пишат съобщения, да изпращат или получават доставки в периода. При всички случаи ще са много общителни и комуникативни и ще имат успех с предаването и получаването на информация.